20.07.2024
Novi Kneževac

Novi Kneževac – Opštinska smotra recitatora

Recitovanje popularno u opštini Novi Kneževac.Na smotri učestvovalo 42 recitatora iz osnovne i srednje škole. Devet se plasiralo za međuzonsko takmičenje koje će se održti marta u Čoki.

Narodna biblioteka “Branislav Nušić” je  u svojoj svečanoj sali organizovala danas, 1. marta Opštinsko takmičenje u recitovanju za učenike škola sa područja opštine Novi Kneževac. Na takmičenju je učestvovalo 42 recitatora i takmičilo se  u tri kategorije, niži, srednji i viši uzrast – srednjoškolski.

Žiri Smotre

Izbor pesama je bio šarolik i bilo je pesama koje su se prvi put čule na takmičenju. Žiri u sastavu: Ivana Sujić – nastavnica srpskog jezika, Jelena Trklja –učiteljica i Aniko Berenc –bibliotekarka su uspešno uradile odabir učenka za dalje takmičenje za Međuzonsku smotru .

Iz prve kategorije ( učenici od prvog do četvrtog razreda iz sva tri ogranka Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj”) za dalje takmičenje su izabrani: Hunor Dobroka iz Banatskog Aranšelova recitujući pesmu Bartoš Erike, iz prvog razreda, Anđela Ivetić iz Srpskog Krstura sa stihovima Duška Radovića i Nevena Knežević iz Novog Kneževca govoreći stihove Mirjane Bulatović – obe učenice su iz drugog razreda.

Pobednici najmlađeg uzrasta

Iz viših razreda su se plasirale tri učenice Noemi Šandor učenica petog razreda iz Novog Kneževca govoreći stihove Kanjod Šandora,  Dragana Petrović, učenica šestog razreda iz Banatskog Aranđelova govoreći stihove Miroslava Antića, kao i učenica Natalija Jolić koja pohađa osmi razred u Novom Kneževcu.

Dragana, Noemi i Natalija , pobednice srednje grupe

Učenice Gimnazije iz mesta su sjajo govorile stihove i plasirale su se za dalje takmičenje :Jovana Bikič, recitujući od Desanke Maksimović “Slovo o ljubavi”, Iva Damjanović od Konstantina Simonoviča “Čekaj me” i Petra Jolić izvrsno je rovorila “Pesmu o žilavoj mrcini” Čarlsa Bukovskog.

Sjajne srednjoškolke: Petra, Iva i Jovana

Opštinsku smotru recitatora su pratili mnogi zainteresovani ljubitelji poezije, a među njima je bio i Nedeljko Krišanov, član opštinskog veća zadužen za kulturu, obrazovanje i sport.

DKP