Senta – Nagrada najboljem glumcu predstave “Razvojni put Bore Šnajdera”

Branislav Unginović, član Kamerne scene “Miroslav Antić” treći put dobio Milivojev štap u Požarevcu za ulogu Bore Šnajdera

U Požarevcu su krajem februara održane19. put amaterske glumačke svečanosti “Milivojev štap i šešir” na  velikoj sceni Centra za kulturu Požarevac. Dok su trajale svečanosti svako veče žiri je dodeljivao po jednu nagradu za slikovito predstavljanje lika.  Najbolji glumac predstave  je dobio Milivojev štap, a na karju svečanosti dodeljen je šešir sveukupnom pobedniku.

Ove godine su se takmičila Amaterska pozorišta iz Trstenika i Grabovca, sa Zlatibora, iz Sente  Srpski kulturni centar “Stevan Sremac”, Kamerna scena “Miroslav Anrić” s predstavom “Razvojni put Bore Šnajdera” Aleksandra Popovića u režiji Dejana Cicmilovića, kao i pozorišta uz Požarevca i Obrenovca.

Detalj iz predstave „Razvojni put Bore Šnajdera“

Branislav Unginović je poneo nagradu Milivojev štap za ulogu Bore Šnajdera koju je maestralno izveo i ovo mu je već treći na ovoj manifestaciji štap i vlasnik je i Mlivojevog šešira, kao i osam nagrada sa Republičkih glumačkih amaterskih susreta. Ove godine šešir Milivoja Živanovića, čuvenog požarevačkog glumca je poneno glumac iz Trstenika Dušan Jović  koji je glumio glavnu ulogu u “Srpskoj drami” Siniše Kovačevića  i koji je biran među šest štapom nagrađenig glumaca.

Kamernoj sceni “Miroslav Antić”  iz Sente s predstavom “Razvojni put…” sutra predstoji takmičenje na Trećoj smotri pozorišnog amaterizma “Vitomir Vita Stefanović” u Velikoj Plani i od nedelje će odigrati istu predstavu u Srpskoj Rači.

DKP