Kanjiža – Semafor pušten u rad

Na raskrsnici na ulazu u Kanjižu semafor će usporiti saobraćaj i teretnih vozila koja prolaze kroz centar grada

U sredu, 5. maja, u 10,00 časova  je pušten u rad semafor na ulazu u Kanjižu, na raskrsnici Narodnog parka,  Novokneževačkog puta i Šumskog puta.

Puštanju u rad semafora  su prisustvovali predsednik opštine Robert Fejstamer, Marko Ždero, član opštinskog veća i Nebojša  Rakić, zamenik predsednika opštine. Od tog trenutka, semafor je u redovnoj funkciji .

predsednik Fejstamer, zamenik Rakić i član OV Ždero

Marko Ždero, član Opštinskog veća zadužen za komunalne delatnosti i infrastrukturu je tom prilikom rekao – Opština Kanjiža je uradila projekat semaforizacije raskrsnice Novokneževački put, Banjski venac i Šumski put  koji je finansiran delom iz sredstava Pokrajinskog sekretarijata za saobraćaj i sedstvima lokalne samouprave. Vrednost projekta je oko 5,5 miliona dinara. On je za našu opštinu vrlo važan iz više aspekata, na  prvom mestu je bezbednost saobraćaja. Jedan od  osnovnih razloga za postavljanje semafora na ovoj raskrsnici je i dugogodišnje čekanje na rad  autobuske stanice koja će uskoro biti puštena u funkciju.  U planu je da se finansira sistem za detekciju saobraćaja koji će biti postavljen u blizini ovog mesta. Ovo je tranzitni put za teška vozla  te će semafor  na raskrsnica doprineti bezbednosti saobraćaja na državnom putu koji prolazi kroz našu opštinu kroz sam centar i  usporiće ga. A inače je u toku projekat  da se uradi zaobilaznica oko Kanjiže da ne bi kroz centar grada prolazio tranzitni put.   

DKP

fotografije Erne Nemet