20.07.2024
Novi Kneževac

Novi Kneževac – Na zatvaranju izložbe dečijih radova proglašeni najbolji

Nakon tri nedelje i mnogo posetilaca pre nekoloko dana je zatvorena izložba dečijih radova na temu pesme Petefi Šandora  „Koka moje majke“ koja je postavljena u Kulturnoj zoni u Novom Kneževcu na kojoj  su prikazani radovi  dece uzrasta od tri do 15 godina.

Na osnovu odluke stručnog žiria : Robert Sabo Benke – umetnički direktor Kulturne zone i umetnički fotograf, Ivana Popov – učiteljica i umetnička fotografkinja i Goran Novakov – slikar odabrana su tri najbolja rada. Prvu nagradu je dobio Botond Apro, učenik IV razreda iz Gornjeg Brega, drugu Hana Nađ, učenica III razreda iz Hajdukova, a treće mesto Fabian Žombor učenik III razreda kanjiške Osnovne škole, dok su učenici IIb razreda iz Kanjiže dobili specijalnu nagradu za grupni crtež.

Sa zatvaranja izložbe, Dragana Lukić Bošnjak i Robert Sabo Benke

Nakon glasanja publike najviše glasova je dobila Eva Gomboš, učenica III razreda iz Gornjeg Brega, a Rebeka Horvat, koja ima pet godina i živi u Adorjanu, je ostavila najveći utisak na publiku prilikom posete  galeriji Kulturne  zone.

Sponzori izložbe dečijih radova su bili Opština Novi Kneževac, kao i prijatelji Kulturne zone Milica Popov i Marija Ignjatov.

Roditelji sa nagrađenom decom

U subotu, 13. maja s početkom u 19,00 časova, KZ se vraća svojim osnovnim interesovanjima. Tada će biti otvorena izložba slika „ EXCURSIO“ Žoke Salme , slikarke iz Kanjiže . O  slikma mlade autorke će govoriti likovna umetnica Laura Sagmajster.

DKP