17.06.2024
Novi Kneževac

Novi Kneževac – Uspeh Muzičke škole na 66. republičkom festivalu

Flora Oros prva nagrada, Ivan Tomas, Aleksandar Stanković i kamerni sastav gitara druga nagrada, Helena Gothenc osvojila treću. Muzička škola u Bačkoj Palanci osvojila drugu nagradu sa 85, 21 poena

Osnovna muzička škola više od trideset godina učestvuja na Republičkom festivalu muzičkih i baletskih škola. Ove godina na 66. festivalu po redu  koji se odvija od 7. do 13. maja je nastupala u pet kategorija i postigla odlične rezultate , samim tim što je ekipno osvojila drugu nagradu sa 85, 21 poena.

Flora Oros sa korepetitorom nastavnikom Arpadom Serdom

Nasupalo je sedam učenika, četvoro pojedinačno i kamerni sastav gitarista. Najviše poena i najveću  prvu nagradu je osvojila Flora Oros  sa 98 poena takmičeći se u solo pevanju , a učenica je u klasi Dušice Vucelje. Drugu nagradu sa 88, 57 poena je osvojo Ivan Tomas na harmonici iz klase Ivana Bičkeia. Na trubi se takmičeći Aleksandar Stanković je osvojio drugu nagradu sa 82,00 poena iz klase Zorana Ilića, dok je Helena Gothenc sa osvojena 72,27 poena dobila treću nagradu. Učenica je nastavnice Ružice Ješić.

Kamerni trio – Željko Stankov, Jelena Popov i Ljubomir Pejin

Kamerni sastav – trio gitara  iz klase Danijele Popović koji čine Željko Stankov, Jelena Popov i Ljubomir Pejin su osvojili drugu nagradu sa 80,11 poena.

Kako kaže direktorica Osnovne muzičke škole Aleksandra Neckov pored takmičarskog iskustva , učenici su doživeli lepe trenutke  i prepuni su utisaka  jer su imali priliku da upoznaju novi gradić, da se voze katamaranom po  Dunavu i druže sa svojim nastavnicima.

Vožnja Dunavom

Učenicima Muzičke škole predstoje još tri takmičenja, Međunarodno takmičenje harmonikaša gde će nastupati učenici najpoznatijih harmonikaša iz Evrope,  kao i Takmičenje „Fantast“ u Bečeju za harmoiku i klavir i „FIB“ takmičenje (Festival Isidor Bajić) na kojem će učestvovati trubači i violinisti.

DKP

fotografije arhiva Muzičke škole