Novi Kneževac – Na „Fantastu“ Muzička škola osvojila jednu prvu i tri druge nagrade

Marko Marković pobednik kategorije, Jovan i Uroš Radić, kao i Karolina Nađ osvojili druge nagrade. Marko u Novom Sadu opet osvojio prvu nagradu. Uspehu nikada kraja.

U Bečeju se završava 10. jubilarno međunarodno takmičenje „Fantast“ za učenike muzičkih škola koje traje od 15. do 23 maja.

Osnovna muzička škola iz Novog Kneževca je nastupala 21. maja u kategoriji harmonikaša sa tri učenika prvog razreda koji su se takmičili u prvoj kategoriji.

Mali harmonikaši

Marko Marković iz Novog Kneževca je svirao Mocartov „Menuet“ u d molu i „Sonatinu pikolu“ Bogdana Doglaša i osvojio 99,67 poena i prvu nagradu i bio pobednik u svojoj kategoriji. Nastupala su i braća blizanci Radić, ali pojedinačno. Jovan je svirao Mocartov „Menuet“ u g duru i od Ivanova „Taćušku“ i osvojio 87,67 poena i drugu nagradu ,a Uroš je izveo na takmičenju  Mocartovu „Burlesku“ i od Ivanova „Taćuška“ – varijaciju. Za svoju izvedbu je osovio 89 poena i II nagradu.

Njihov nastavnik harmonike Ivan Bičkei je zadovoljan postignutim rezultatima jer su deca izuzetno poasvećena i marljiva već u devetoj godini i zahvaljuje se roditeljima što sarađuju sa školom i sa nastavnikom, naravno, rezultat je neizbežan.

Karolina sa nastavnikom Ivanom

U Bečeju je nastupala i mlada klaviristkinja Karolina Nađ, učenica III razreda Muzičke škole, isto u klasi Ivana Bičkeia i u Bečeju je svirala od Čimaroze „Sonatu u d –molu“, Burfmilerovu „Koncertnu etidu“ i od Džiloka „Flamenko“ i osvojila  87, 33 poena i II nagradu.

Uspehu nikada kraja jer je Marko Marković tri dana pre ovog takmičenja na Festivalu „Eufonija“ u Novom Sadu takmičeći se na harmonici takođe osvojio prvu nagradu.

DKP