Novi Kneževac – Letovanje penzionera dar za oči i dušu

Novokneževački penzioneri su se prošle nedelje vratili sa sedmodnevnog letovanja sa Zlatara.

Kažu jednodušno da je Zlatar i odmor na njemu bio dar za oči i dušu jer su se i odmorili, uživali i razonodili. Odavno nisu bili na tako lepom odmoru.

Njih 30 je organizovano preko Opštinskog udruženja penzionera Novog Kneževca krenulo put Zlatara po ni malo lepom vremeu, ali kad su stigli tamo bilo je drugačije. I lepo vreme i  prijatna temperatura te su svakodnevno uživali u zlatarskoj priodi, šetnjama i stazama zdravlja.

Bili su smešteni u renoviranom delu hotela “Panorama” u dvokrevetnim i trokrevetnim dobama i vrlo su zadovoljni kako smeštajem, tako uslugom, a pogotovo hranom.

Na vidikovcu Uvačkog jezera

Svaki dan je bio osmišljen izletima. Posetili su prirodni rezervat belogrlog supa, tj. Uvačko jezero, vozili se po njemu, posetili vidikovac  sa kojeg se vidi prelepa panorama kanjona i njegovi meandri. Na putu za vidikovac  obišli su i ledenu pećinu u kojoj je svega 7 stepeni i svi su dobili karbonske lampe da bi uživali u lepotama pećine, njenim ukrasima , pogodovo u dvorani likova , gde se vidi lik slona, ajkulina čeljust, kao i likovi ljudi.

Vožnja katamaranom

Uživajući u prirodi posetili su i manastir Mileševu, baš  na Spasovdan kada je Svetu liturgiju služio vladika Atanasije episkop Mileševski , na opšte zadovoljstvo svih verujućih jer su učestvovali i u litijama oko hrama.

Posetili su i metoh manastira Mileševa manastir Svetih Kozme i Damjana koji se nalazi isto na Zlataru, kao i crkvicu posvećenu Rođenju Hristovom . Obišli Novu Varoš gde su  bili oduševljeni baklavama i limunadom.

U manastiru Mileševi

Lepotu prirode i odmora upotpunio je dečiji smeh jer je u hotelu boravilo oko 150 dece u Školi u prirodi – Super kamp Srbije, a starijma najviše prija veselo ćućorenje i graja mališana.

Za penzionere odmor neprekidno traje. Zato su  i penzioneri. Krajem juna organizuju sledeće letovnje u banju Vrujci u koju ide 60 penzionera, a umeđuvremenu će se relaksirati na 19. regionalnim sportskim susretima koji se odvijaju u blizini i na njima učestvuje 17 takmičara iz novokneževačkog Udruženja penzionera.      

DKP