Kanjiža- 15. dečiji festival

U organizaciji Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj”  iz Kanjiže održao se 15. po redu Dečiji festival  u petak, 2. juna u sali Doma umetnosti.

Na Festivalu je učestvovalo oko 300 učenika koji su se nadmetali u osam kategorija sa 45 tačaka. U dramskim prikazima, različitim kombinacijama igre, pesme i pantomime, pevanju, pevanju i sviranju, sviranju na instrumentima, folkloru i modernom plesu. Pre samog festivala je organizovan nagradni konkurs za likovne u literarne radove na kojem je učestvovalo 300 učenika i najbolji radovi su nagrađeni, kao i u takmičarskom delu Festivala.

Dok je trajalo takmičenje u Domu Umetnosti, u fiskulturnoj sali Osnovne škole  paraleno se odvijalo takmičenje u igrama spretnosti za učenike nižih razreda.

Na Festivalu su nastupali učenici iz Osnovne škole “Dr Tihomir Ostojić” iz Ostojićeva, OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” iz Novog Kneževca, OŠ “Karas Karolina” iz Horgoša” , OŠ “Aranji Janoš” iz Trešnjevca i Totovog Sela i domaćini Festivala učenici  Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj” iz Kanjiže.

Pevačka grupa iz OŠ „Dr Tihomir Ostojić“ iz Ostojićeva

Festival je otvorio predsednik opštine Robert Fejstamer poželevši svoj deci da se doboro zabave, druže i raduju ovom susretu i rekao im da ih očekuje i naredne godine.

Dečiji festival je prerastao u tradiciju , otkriva talente, razvija prijateljstva, zadovoljstvo druženja i uvek pruža nešto novo.

Zanimljiva predstava – performans učenika sa smetnjama u razvoju

Tako je bilo i ovog puta. Dobrodošlicu na festival su očeleli učenici nižih razreda iz Kanjiže koji su plesali i pevali pesmu doborodošlice i na srpskom i mađarskom jeziku, a u takmičarskom delu učenici sa smetnjama u razvoju iz više odeljena su priredili zanimljivu predstavu u kojoj je bilo pantomime, igre i pevanja na radost i dece u publici i samih učesnika.

DKP