17.06.2024
Novi Kneževac

Novi Kneževac – Koncertom na trgu Muzička škola populariše muziku

U utorak, 13. juna učenici Osnovne muzičke škole iz Novog Kneževca su izašli na trg u centru mesta i pokazali svoja muzička umeća.

Sviranjem van prostora  Muzičke škole sugrađani imaju uvid u rad ove ustanove i muzikalnost učenika škole , kao i njihovu ljubav prema muzici i posvećenost.

Svakako, u ovako maloj sredini  kao što je opština Novi Kneževac Muzička škola je rasadnik talenata kako na instrumentima, tako i po glasovnim mogućnostima.

Kvintet harmonika

Direktorica škole Aleksandra Neckov je pozvala prisutne na trgu da ako žele da mogu da upišu svoju decu 19. i 20. juna u Muzičku školu gde će ih dočekati stručan tim muzičkih pedagoga koji će raditi sa njihovom decom i prepoznati sklonost i dar deteta za muziku i razvijati ga kroz školovanje.  – Pohađanjem naše škole , kroz predivan svet muzike svako dete će razvijati kreativnost, smisao za lepo, steći nove prijatelje i radne navike – rekla je direktorica Neckov.

Ansambl flauta

Na koncertu su pevali dečije pesme muzičko zabavište (pripremni razred), hor prvog i drugog razreda solfeđa,  Đurđa Perin. Na violini je svirao trio Lena Skajoviski, Ana Ignjatov i Bojana Vuković,kao i duo Jelena Nikolin i  nastavnica Jasmina Busarac. Uroš Savić je svirao na harmonici, a Aleksandar Stanković na trubi. Izveli su solo kompozicije Mia Arsenov, Danijela Mijatov, Teodora Janković i Maša Ranković.Na gitari je prvo svirao duo Miljan Božanin i nastavnik Zoltan Čanji  i trio Jelena Popov, Ljubomir Pejin i Željko Stankov. Natalija Jolić je svirala na flauti, kao i ansambl flauta Milica Mijatov, Anja Mirkov, Miona Perišić, Nikolina Rankov i Natalija Jolić. Svirao je i kvintet harmonika: Ivan Tomas, Marko Marković, Jovan Radić, Uroš Radić I  nastavnik Ivan Bičkei.

Izvođenje popularne muzike

Prijatno predvečerje je završeno pesmama popularne muzike, tako da su mlade i talentovane devojke i devojčurci pevale  pesme “Viktorije”, “Stijena”, “Pilota” “Parnog valjka” , Dejana Cukića i Marka Luisa na zadovoljstvo prisutnih koji su uživali u šarolikoj lepezi muzike.

A u sredu, 21. juna u dvorištu Muzičke škole na Svetski dan muzike, Muzička škola će obeležiti sDan škole i organizovati Muzički maraton, pravi vatromet muzike, na kojem će nastupati svi učenici škole.

DKP