17.06.2024
Novi Kneževac

Novi Kneževac- Uspeh novokneževačkih penzionera na Regionalnim sportskim susretima

Na 19. regionalnim sportskim susretima učestvovalo 6 udruženja penzionera, Novokneževački penzioneri osvojili tri pehara. Najstariji učesnik susreta Mihalj Bergli (92 godine) iz Novog Kneževca osvojio srebrnu medalju u bacanju pločica

U opštini  Kanjiža, na Turu slašu u Horgošu su se juče, 14. juna održali 19.  regionalni sportski susreti penzionera Severnobanatskog i Bačkog okruga.

Na takmičenju je prisustvovalo  220 penzionera iz  šest udruženja, iz Subotice, Bačke Topole, Ade, Čoke, Novog Kneževca i domaćina Kanjiže.

Presdednica Udruženja Milena Grubor iz Novog Kneževca sa predsednikom Udruženja iz Kanjiže Ištvanom Balint

Penzioneri su se takmičili u sedam kategorija: šahu, bacanju pločica, preferansu, fudbalu, pikadu, košarci i visećoj kugli.

Novokneževačko Opštinsko udruženje penzionera je imalo ekipu od 17 članova koja se takmičila u svim kategorijama, osim u šahu i osvojili su tri pehara. U kategojiji košarke Novokneževčani su osvojii treće mesto u ekipnom plasmamu. Treći su bili i u pikadu i bacanju pločica. A najstariji učenik susreta Mihalj Bergli, Novokneževčanin sa 92 godine je osvojio srebrnu medalju u pojedinačnoj konkurenciji u bacanju pločica i dobio specijalnu diplomu kao najstariji učensik i vrlo uspešan.

Mihalj Bergli, najsariji učesnik i to vrlo uspešan

Druženje je bilo kako kažu odlično. Postali su već dugogodišnji prijatelji jedni između drugih i susreću se ne samo na zvaničnim sportskim susretima nego i nezvanično organizuju susrete i druženja, na primer već sledeće nedelje , 21. juna  Opštinsko udruženje penzionera je pozvano na proslavu 77 godina  postojanja Gradskog udruženja penzionera Subotice.

Posle takmičarskog dela usledilo je proglašenje pobednika uz ručak i druženje uz muziku i igru do večernjih sati.

Druženje iz ručak i muziku

Takmičenju je prisustvovao predsednik Saveza penzionera Vojvodine Milan Nenadić , kao i predsednik opštine Kanjža Robert Fejstamer sa saradnicima.

A posle Subotice, 25. juna sledi odmor u banji Vrujci za 60 penzionera.

DKP