17.06.2024
Novi Kneževac

Novi Kneževac – Koncert Kristine Stankov i Lucije Vukov u KZ

Kulturna zona je nedavno u svojim prostorijama u Novom Kneževcu ugostila dve mlade umetnice na flauti Novokneževčanku Kristinu Stankov, učenicu II razreda Srednje muzičke škole u Subotici i Luciju Vukov iz Subotice, učenicu III godine flaute, obe iz klase profesorice Kristine Molnar.

Svirajući kompozicije Telemana, Mari Mara, Debisia, Šostakoviča , Hanegera, Pjacole, Mocarta u duetu, ili pojedinačno pokazale su svoju vezanost za instrument, napredak u sviranju, a talenat je neosporan što su pokazale posebno izvodeći Mocarta.

U punom zanosu sviranja

Kao iznenađenje zahvalile su se profesorici Kristini Molnar  koja je zajedno sa njima svirala za kraj “Sonatu za tri flaute” Džejmsa Huma koja se dopala publici.

Pre ovog koncerta mlade umetnice su nastupale u Subotici u Srpskom kulturnom centru “Sveti Sava” .

Izvedba Huma sa profesoricom Kristinom Molnar

Obe učenici Srednje muzičke škole su izuzetno talentovane i iza njih su mnogobrojna priznanja kako iz osnovne muzičke škole, tako i iz srednje iz više kategorija. Lucija je već imala priliku da svira sa Subotičkom filharmonijom, a Kristina je član Gradskog duvačkog orkestra.

Kristina je svoje korake na flauti započela kod profesorice Marijane Gutvajn u Novom Kneževcu i pokazala da je muzika neodvojivi deo njene ličnosti. DKP