17.06.2024
Novi Kneževac

Novi Kneževac – BAKE & ROCK U PARKU

Drugi po redu Moto fest pod nazivom „Bake &Rock u parku“ je održan od 11. do 13. avgusta u  organizaciji Moto kluba “Legion”  iz Novog Kneževca. Moto fest je okupio četiri grupe i preko 300 motoraša – bajkera.

Sakupili su se bajkeri , stari prijatelji, kao i novi iz Vojvodine, bilo je gostiju i iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Francuske , Mađarske , Nemačke i Rumunije.

Uobičajena gužva ispred kluba

Moto skup je posetio  Istok Bukovec iz Radovnice – Slovenija, sada penzioner , do skoro je radio kao hemijski tehničar  i do zime ima nameru da vozi motor po Banatu, celoj Srbiji zbog gostoprimstva. Za Moto skup je video preko interneta i odlučio da dođe, prvi put je u Novom Kneževcu i dopada mu se ovdašnje gostoprimstvo.

Predsdednik kluba sa gostima, treći po redu je uz Istok iz Radovnice

Na skupu je bio i Eric Vendramani iz Limogesa iz Francuske , spade u grupu španskih motociklista i slučajno je došao. Sviđa mu se ovde . Ranije  je bio u Senti i saznao za Moto skup i došao na njiga jer voli Vojvodinu  i vozi po njoj. Vozi još po Slavoniji, Italiji, Poljskoj i Španiji. Koncerti su mu se dopali kao i aktivnosti Moto kluba.

Erik Vandramini uz Francuske

Na Moto festu su svirali “Bokor Bele bend” iz Novog Kneževca  koji postoji sedam godina u ovom sastavu: Bokor Bela solo gitara, Arsen  Perišić vokal i solo gitara,  Saša Mićić bas gitara i Arnold Potoki –bubnjevi, iz Ade, Grupa BB bend svira klasični rok. Sa malim zakašnjenjem je stigao i “Perpetummobile” iz  Subotice i nešto kraće svirao od uobičajenog zbog vremenskog oraničenja.  Subotnju  svirku su začinili  “Kum i Roj” iz Kikinde i “Trilogy” iz  Sombora.

Tokom tri dana motorist su boravili u novokneževačkom parku pod šatorima, ili kod svojih drugara motorista.

BB bend je dobro pržio rok

U subotu su se odvijale bajkerske igre, nadvlačenje kanapa, dizanje motornih delova  i dugo. Za ručak je bio bajkerski pasulj i gulaš od divljači, a glavni kuvar je bio stari bajker Bela Karl. U međuvremenu su vođeni stručni razgovori o promeni Zakona o saobraćaju, novoj tehnici motocikla, o putovajima, razmeni iskustava i međusobno su se obaveštavali  o raznim događajima.

Svaki lep trenutak je osuđen da traje kratko, tako su sa žaljenjem  gosti  bajkeri napustili Novi Kneževac i sposobne i srdačne domaćine gde su se ugodno osećali, a članovi “Legiona” su pozvani u goste kod novostečenih prijatelja.

-Najlepše je kad se preko 300 ljudi sakupi na jednom mestu , a sve prolazi u drugarstvu, bez ružnih reči, događaja i podignutih glasova – rekao je zadovoljni predsednik Moto kluba “Legion” Svetislav Laušev – Speedy.

Svi koncerti su se odvijali pored košarkaškog terena u parku , a cela manifestacija se održala  između ostalog, pod pokroviteljstvom opštine Novi Kneževac.

DKP