19.06.2024
Novi Kneževac

Novi Kneževac – Uspeh penzionera na Vojvođanskoj olimpijadi u Zrenjaninu

Druga olimpijada sporta Vojvodine je održana u ponedeljak, 14. avgusta u hali “Zvonko Vujin” u Zrenjaninu.

Osdržavanje ove olimpijade je dojaz kako se može biti aktivan i u trećem dobu.

Domaćin Olimpijade sporta bilo je Gradsko udruženje penzionera “Zrenjanin”. Olimpijada je počela na lokalnom nivou, pa se proširila na ceo Banat, a već drugu godinu zaredom u olimpijadi učestvuje cela Vojvodina.

Ove godine se ovoj velikoj sportskoj manifestaciji odazvalo više od 80 odsto udruženja penzionera iz Vojvodine . Ovakva okupljanja su deo kulture zdravlja za učesnike trećeg doba koje im omogućava kvalitetan, zdrav i dug život.

Vranković šutira penal u malom fudbalu

Takmičenje se odvijalo u četiri discipline : pikado, šutanje penala u malom fudbalu, slobodno bacanje u košarci i brzo hodanje. Raspoloženje je sve vreme bilo odlično, a pet članova novokneževačkih penzionera je zadovoljno jer su zauzeli ukupno osmo mesto od 39 ekipa. U košarci su bili najbolje plasirani, a ekipu su činili Milena Grubor, Nada Miščević, Arkadije Lukić, Mihajlo Obradov i Rajko Vranković.

Lukić u takmičenju u brzom hdanju

Predsednica Opštinskog udruženja penzionera Novi Kneževac Milena Grubor je rekla da su se opredelili da učestvuju na ovoj olimpijadi jer su prošle godine imali uspeha i osvojili nagradu,  I mesto u košarci i to ih je stimulisalo da učestvuju na olimpijadi i da ostvare još bolje rezultate.

Druženje je nastavljeno u hotelu “Vojvodina” gde su dodeljena priznanja.

Ovih dana penzioneri vredno treniraju i pripremaju se za sledeće II regionalno takmičenje Severnobanatskog okruga koje je ujedno i kvalifikacija za učešće na Državnoj olimpijadi u Vrnjačkoj Banji krajem septembra, a novokneževački penzioneri će se oprobati već u utorak, 22. avgusta u Kikindi.

DKP