Kanjiža- UDRUŽENJA RAZVIJAJU KANJIŽU OMLADINSKO I KULTURNO UDRUŽENJE “WEMSICAL SERBIA” III DEO

MALOMFESTIVAL IZ DRUGOG UGLA

Ove godine novina na Malomfestivalu je povratak organizovanog bazara gde je bilo blizu 30 izlagača iz cele Vojvodine sa dobrim asortimanom svojih proizvoda. Etno kamp je dobio novi pod od dasaka koji će dati profesionalniji izgled programima, a na njemu je preko dana bilo prezentacija knjiga, razgovora i okruglih stolova, kao i na Cill stage. U šatorima za rukotvorine su se odvijale društvene igre, pravili dredovi, održavale zanatske radionice i tetoviralo se kanom. Ove godine u Domu kulture u selu su održane pozorišne predstave.

Potpuna uživancija u rukotvorinama

Priređeni su i programi na otvorenom : tihi odmor u Etno kući u selu, jutarnja joga, ,kao i Vojvođanski Wellnees: vožnja kočijama, kupanje, uživanje u kotliću, a bogami bila je i tribina trbušnog plesa. Za mališane je svakodnevno priređen cirkus i organizovan dečiji kutak za igre, učenje da se svira na citri, pravljenje pop-up kniga  i druge dečije radionice .

Ni „tatu“ nije bio zanemaren!

 Iznenađenje ovogodišnjeg festivala je bio filmski program na otvorenom. Publika je imala priliku da uživa u projekcijama  šest filmova pod otvorenim nebom. Mogli su da uživaju u muzičkim dokumentarcima Dok`n`Ritam i horor filmovima.

Ali svirka je svirka, „Bagremov med“ je digao na noge prisutne u Bagrenjaru

Učesnici samog festivala su se izjasnili. Dragan Jajić Vladisavljev je u okviru Kreativnog pogona koji ovde drži zabavu za decu – umetnički circus ( jer je ovde predviđena celodnevna zabava za decu) rekao da na Festivalu  učestvuje drugi put . Utisci o festivalu su odlični. Bili su i prošle godine te su se odlučili i oni i organizatori, na obostrano zadovoljstvo,  da se ponovo pojave i rade radionicu cirkuskih veština za sve prisutne, iako je radionica u najavi deo programa za decu. – Učestvovali su svi uzrasti i roditelji i deca, mladi sa svih strana i to je uvek tako – kaže Caja (Dradan). – Ovaj festival je razlčitiji od drugih na kojim smo boravili  i primetili  smo razliku.  Izdvaja se po tome  što je mali i što ima poseban duh. Sviđa mi se to što što su ovde sponzori nevidljivi i što je Festival zadržan na porodičnom nivou. Po meni je najbolji u Srbiji. Zanimljiv je što je sredina seoska i što se sve dešava u malom mestu. On ima veliki značaj i vrednost za Orom, jer se sve koriisti iz sela od hrane , do ljudi koju ovde rade  – priča oduševljeno Jajić Vladisavljev.

Malo cirkuskih veština za razvijanje motorike nije na odmet!

 Njih deset iz “Wemsical Serbia” se potrudilo da sve prođe besprekorno , čak su priredili i tri izložbe i opravdalu i eko poruku – UŽIVAJ U FESTIVALU ODGOVORNO!

U hladnim noćima na jarošu vatra nije samo atrakcija nego je i dobo došla

Dobro smo se zabavili i poneli dobre vibracije sa festivala, tj. celokupnog zbivanja, od prelepih prizora , opuštene atmosvere, dobre muzike, uživanja, prepoznavanja prijatelja stečenih na prethodnim festivalima, uživanja u dobroj, zaista dobroj muzici, opuštanju i đuskanju, otkrivanju nepoznatog u muzici i nesvakidašnjeg kao u izvođenju Afrikanaca -BCUC grupe koja je takvom energijom i žestinom zadivila prisutne te i iznenadna hladnoća ledine nije umanjila ugođaj.

Iznenađenje na svakom koraku

 A o Darku Rundeku, boemu/gospodinu koji je šarmirao svojom neposrednošću prisutne od pet do mnogo, mnogo godina i pokazao da jednom dobar muzičar je uvek vrhunski i ostavlja utisak u beskrajnoj ravnici koja je upijala zvuke sa svih strana i baš zbog širine nije dozvolila da se mešaju, nekako je ponukala prisutne da se opuste i izistinski uživaju. A Udruženje “Wemsical Srbia” je i ove godine dalo pobednički gol.

Darko Rundek i Malomfestival će ostati dugo u sećanju

tekst i fotografije redakcija

Projekat “Udruženja razvijaju Kanjižu” je sufinansiran iz budžeta opštine  Kanjiža. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva