Novi Kneževac – Održana III Tiska trka

U organizaciji Atetskog kluba “Obilić” iz Novog Kneževca u subotu 9. septembra održana je III Tiska trka pored obale reke Tise. Okupilo se oko 350  takmičara koji vole trčnje i koji su želeli da se oprobaju u svojoj spretnosti i izdržljivosti.

Takmičilo se u 18 disciplina od 100 m za najmlađe , do 5.000 metara za odrasle, tj, stariju decu i odrasle. U dečijim trkama raspoređenim po uzrastima za devojčiice i dečake od predšolskog uzrasta i mlađi ( najmlađa učesnica je bila 2020. godište) do VIII razreda,  trčali su od 100 m do 500 metara.

Treću trku po redu je otvorio član Opštinskog veća Nedeljko Krišanov ističući značaj sporta i svim učesnicima poželeo uspeha u trčanu, a opština Novi Kneževac  i mnoštvo sponzora su prepoznali važnost ove manifestacije te su svojim prilozima omogućili da svi takmičari dobiju nagrade , zahvalnice i medalje, a pobednici pehare,a odrasli i novčane nagrade.  

Saša Pavlov, pobednik trke na 5000 metara

Trke su se odvijale na platou ispred opštine, a start se pomerao u zavisnosti od dužine trke. Odrasli su trčali kejom i uživli u lepotama Tise  i lepog vremena.  80 takmičara je pokazalo da nije naporno istrčati pet hiljada metara. Pobednik prvi put organizovane trke na pet kilometara je bio Novokneževčanin Saša Pavlov koji ima 22 godine i trenira kajak u Kajakaškom klubu „Bratsvo“ u Kanjiži, drugi je bio Vladimir Jegdić (18),iz Atletskog kluba „Obilić“ iz Novog Kneževca, a treći Aleksandar Dumić iz Novog Sada. Od devojaka na ovoj dugačkoj trci najbolja je bila  Ana Novković iz Kule, druga je Tinde Bičkei iz Kanjiže, a Bečejka Marija Pavkov je zauzela treće mesto.

Tri takmičarke, a baka Smilja je bila vatreni navijač

Od predškolaca je bila najbolja Mija Brzak, a dečaka Mihajlo Matejin, od 2016. godišta najbolja je bila Katarina Trivunović, a od dečaka Vidak Hrnjak, godište 2015. je trčalo na 200 m, najbolja je bila Lana Andričin iz Sombora, a  od dečaka Jovan Ađenović. 2014. godište je trčalo na 300 m i najbolja je bila Lena Nedeljkov, a od dečaka Vule Bošković, 0d 2013. godišta  Maša Žarić iz Crvenke je zauzela prvo mesto, a od dečaka Relja Tatić. Na 400 m je trčalo 2012. godište i najbolja je bila Ana Šmit iz Sombora, a od dečaka Dejan Dejanović iz Kule. Od 2011. godišta najbolja je bila Anastasija Jegdić , a dečaka Luka Bubić iz Kule. 2010. godište je trčalo na 500 m i najbolja je bila Ana Marković iz Kule , a od dečaka Dušan Maslić. Od 2009. godišta Somborci su odneli pobede Anastasija Borić i Filip Nikolov.

Jedna od pobednica Tiske trke

 Predsednica  Atletskog kluba “Obilić” Verica Skajovski je rekla da ovo takmičenje  rade po ugledu na velike trke u drugim klubovima. – Cilj ove trke je prvenstveno druženje, zdrav život  jer što bi moja sestra rekla za trčenje je malo potrebno samo dobra volja i patke. Svi mogu da dođu i učestvuju u trci. Pozivamo sve zainteresovane da  sledeći put dođu kod nas i da vide kako je ovde lepo – rekla je Verica Skajovski.

 Bez obzira na otežale uslove rada kluba članovi kluba za četiri godine postojanja imaju odlične rezultate. Sa 80 članova  sa kojima rade u tri kategorije osvajaju odlične rezultate. Osvojili smo 153 medalje i imaju  prvake i Vojvodine i Srbije.

Roditelji dece članova  Atletskog sportskog kluba „Obilić“ su nesebično pomagali da se takmičenje besprekorno odvija i da svaki mališan, učesnik trke pored osvojenih medalja dobije majicu, slatkiše, osveženje i naravno po vrućini sladoled.

Takmičari koji su došli iz Kanjiže, Sente, Gornjeg Brega, Kikinde, Bečeja, Novog Sada, Kule , Crvenke, Sombora, Pančeva, Šapca će pamtiti gostoprimstvo i organizovanost Tiske trke.

DKP