19.06.2024
Novi Kneževac

Novi Kneževac – Penzioneri održali II sporstsku olimpijadu

Opštinsko udruženje penzionera Novi Kneževac je prošlog vikenda na košarkaškom terenu u parku Novog Kneževca održalo drugu po redu Sporstku olimpijadu za penzionere opštine.

Dok čekaju na takmičenje

Olimpijada se odvijala pod pokroviteljstvom opštine Novi Kneževac, a predsednik opštine dr Radovan Uverić je  svečano otvorio ovu manifestaciju. Predsednica Udruženja Milena Grubor je pozdravila sve prisutne takmičare i goste i rekla da je ove godine više takmičara nego lane i da se nada da će naredne biti još više.  

Sve se odvijalo po strogim pravilima

Na Olimpijadi je učestvovalo 36 takmičara raspoređenih u 12 mešovitih ekipa. Takmičili su se u četiri discipline:  pikadu, bacanju pločica, bacanju na koš i šutiranju lopte na male golove. Takmičile su se  dve ekipe iz Banatskog Aranđelova, po jedna iz Srpskog Krstura i Đale i osam ekipa iz Novog Kneževca. Najbolja je bila ekipa Đemant  koju su činili: Radojka Đemant, Milan Lajić i Gospava Vaštag. Druga ekipna je u bili ekipa Banatsko Aranđelovo1  koju su činili: Mihajlo Obradov,  Ana Heđeš i Marija Pazman, a treći su bili iz Srpskog Krstura: Verica Pakaški, Radomir Jančić i Brane Blažić.

Obe ekipe iz Banatskog Aranđelova

Svi učesnici su dobili zahvalnice, medalje su dobili prva  tri plasirana pojedinačno u sve četiti discipline, a pehare su dobile pobedničke ekipe u takmičarskim disciplinama i ekipno.

Takmičenje u bacanju pločice

Druženje je nastavljeno u restoranu “Kod Crnog” gde su uručena priznanja uz ručak i prigodan muzički program.

U Udruženju  planiraju da ovakva takmičenja postanu tradicija.

DKP