17.06.2024
Kanjiža

Horgoš (Kanjiža) – U Horgošu prisutna žandarmerija

Povodom sveobuhvatne policijsko – žandarmerijske akcije koja je pokrenuta zbog nastale migrantske bezbedonosne situacije u Horgošu prošle nedelje zbog  pucnjave i ubistava, u Domu kulture u mestu je smeštena žandarmerija i specijalna policija. Oni deluju na terenu 24 sata  da bi sigurnost građana bila na visokom nivou i ostaće  na terenu  (Horgoš, Martonoš, Palić Subotica) sve dok to bude potrebno.

Zamenik predsednika opštine Kanjiža Nebojša Rakić

Zamenik predsednika opštine Kanjiža Nebojša Rakić je rekao na konferenciji za štampu  – Zahvaljujući pripadnicima žandarmerije i milicije, kao i ministru sve je otklonjeno istog dana nakon pucnjave u Horgošu. Dislocirano je oko 400 lica sa teritorije Horgoša (opština Kanjiža ), a njih 88 je privedeno i nalazi se u pritvoru. Ono što je najbitnije kako građanima Horgoša i nama iz lokalne samouprave da je bezbedonosna situacija građana na prvom mestu. U operativnom  radu smo  svakodnevno sa pripadnicima žandarmerije i specijalne policije.

– Specijalne snage smo smestili u objekat Doma kulture  koji je adekvatan za njihov boravak jer oni štite i brane naše građane i vraćaju bezbednost na nivo koji je potreban 24 sata radeći u smenama- nastavlja Rakić.- U narednom periodu ćemo se truditi da obezbedimo zajedničim snagama dislokacije kako bismo ovu situaciju doveli u normalu. Naglašavam građanima da nema potrebe za strahovanjem jer je prvog dana situacija rešena. Migrantska ruta, kao što svi znamo, nalazi na teritoriji naše Mesne zajednice Horgoš, jer su tu vrata Evropske unije na kapiji Mađarske . Svi se trudimo i izuzetno dobro sarađujemo da se sve dovede u najbolji red i život normalizuje.

DKP