19.06.2024
Novi Kneževac

Novi Kneževac – Božićni bazar

U organizaciji članova Kulturne zone i ove godine  je u prostorijama Zone organizovan   Božićni bazar u subotu, 16. decembra.

Na bazaru je učestvovalo 19 izlagača pa je samim tim bilo i 19 različitih štandova. Izloženi su bili ručno rađeni medeljaci, kolačići, čokolade, prouzvodi od lavande , ručno rađene kape i šalovi, pelerine, rukavice, jastučnice, gnomi (skandinavski patuljci) različitog oblika, proizvodi od meda, umetničke fotografije, božićni i novogodišnji ukrasi i ikebane , kao i stolnjaci , nadstolnjaci , kecelje,  kozmetika, ručno rađeni sapuni, sokovi domaći, dekupaž tehnikom rađeni predmeti, dečiji program za Novu godinu, kao i karikature.

Gnomi (skandinavski patuljci) Marte Gutaši iz Kanjiže

Bilo je slučajeva i da su se umetničke slike na izložbi koja je u toku u Kulturnj zoni „Umetnost je ljubav“ prodale.

Svoje rukotvorine su izlagale žene iz Novog Kneževca , Čoke, Sente, Kanjiže, Zimonjića, bili su izloženi i radovi sa Radne terapije Specijalne bolnice „Sveti Vračevi“ iz Novog Kneževca.

U prijatnoj atmosveri sa poprilično kupaca odvijao se subotnji dan. Inače, izlagi  su odvojili svoje proizvode na poseban štand koji je bio namenjen za pomoć lečenju male Višnje Nikoličin – ZA VIŠNJIN OSMEH- i novac od priloga prodaje su uplatili na žiro račun Banke Intesa 160 -6000001725499-54. A i sada ko želi može da izvrši uplatu na ovaj račun da bi pomogao lečenje malešne devojčice.

DKP