17.06.2024
Kanjiža

Kanjiža – U drugom krugu subvencije dobilo 54 poljoprivrednika

Opština Kanjiža je svojim poljoprivrednim proizvođačima u toku 2023. godine obezbedila dva puta subvencije za njihovu proizvodnju.

Krajem avgusta je dodeljeno 5,5 miliona dinara za 30 podržana poljoprivredna proizvođača za nabavku priplodnih grla ili sistema za navodnjavanje.

U toku decembra opština Kanjiža je  nastavila  sa pružanjem subvencija poljoprivrednicima u opštini.  Za drugi krug  je izdovojenno 1,3 miliona dinara za šest linija podrške za 54 poljoprivredena proizvođača.

Zoltan Vaš , član Opštinskog veća

Zoltan Vaš, član Opštinskog veća zadužen za poljoprivredu  je rekao da su sredstva opredeljena za šest različitih namena: za veštačko osemenjavanje, kamatnu podršku, podršku organske proizvodnje, za popravku atarskih puteva, sufinansiranje troškova uklanjanja životinjskih leševa i nabavku lekova za pčele i da je u toku potpisivanje ugovora.

Najavio je da će naredne godine biti raspisane subvencije za poljprivredne proizvođače  kroz sredstav bužeta za poljoprivredu i ruralni razvoj  krajem proleća.

Toša Matić poljoprivrednik iz Martonoša

Jedan od potpisnika drugog kruga subvencija za poljoprivredu je i Toša Matić iz Martonoša koji je dobio podršku za popravnu atarskih puteva  koja je značajna za ocržavanje i čuvanje  poljoprivredne mehanizacije. – Nas nekoliko ćemo udružili sredstva i tanjiračama, drljačama, grederima ćemo poprvaviti puteve I tako lakše obavljati svoju delatnost –najavio je Matić

DKP.