28.04.2024
Novi Kneževac

Novi Kneževac – DIZNIJEVE ČAROLIJE

Muzička škola obeležila Novogodišnje praznike koncertom s Diznijevom muzikom

U četvrtak,  21. decembra u sali pozorišta  u Novom Kneževcu održan je  koncert učenika Osnovne muzičke škole. Prateći aktuelnosti u školi su rešili da se pridruže muzičarima širom sveta u proslavi 100 godina Diznijeve čarolije. Prisutni su uživali u muzici iz omiljenih crtanih filmova. Zaista niko nije ravnodušan na čuvene Diznijeve melodije, jer su   mladi  umetnici muzikom oživeti omiljene crtane likove i bar na trenutak većinu odraslih u publici vratili u detinjstvo.

Obeležavanje predstojećih novogodišnjih praznika i 100 godina Diznijeve čarolije je započelo pesmom “Ples patuljaka” učenika pripremnih i prvog razreda škole koje je pripremila nastavnica Cvetana Cerović.

Kamerni sastav harmonika koje je pripremio nastavnik Ivan Bičkei

Direktorica Osnovne muzičke škole Aleksandra Neckov obrativši se mnogobrojnoj publici je između ostalog rekla – Muzička škola obeležava još od 1998. godine  koncertom Novu godinu i ove godine pored novogodišnjih numera odlučili smo se da se priključimo obeležavanju 100 godina Diznijeve muzike. Nastavnici sa svojim učenicima su se i ove godine potrudili da kompozice učenika budu lepršave, vesele, nezaboravne baš kao i praznici koji nam predstoje. Direkorica Neckov je  poželela svim prisutnim u narednoj godini puno zdravlja, napretka, podrške , motivacije i inspiracije.

Na bini su se čule kopozicije iz crtanih filmova “Meri Popins” ( kamerni ansabl violina iz klase nastavnice Jasmine Busarac), iz “Snežane i sedam patuljaka” (kamerni ansaml flauta iz klase nastavnice Marijane Gutvajn), I melodiju  “Pokahontas”  na flauti .  Učenici solo pevanja iz klase nastavnice Dušice Vucelje su izveli niz čuvenih pesama iz Diznijevih crtaća.

„Bugi trio“ u izvedbi učenika gitare i nastavnice Daniele Pavlović

Čule si se kompozicije “Zvončići” i “Zvezdice “ koje su izveli učenici iz klase nastavnice Timee Bartoš , “Božićni valcer” na klaviru učenica nastavnice Ružice Ješić.  Kamerni ansambl koje je pripremio Ivan Bičkei je izveo pesmu “Božićno vreme je tu”, a veliki kamerni ansabl violina  je izveo kompozicije “Jednom u snu” i “Haj ho”. “Bugi trio”  kompoziciju je izveo trio gitara iz klase nastavnice Daniele Pavlović , a koncert su zatvorili nastavnici Arpad Serda, Jelena Bandin I Nenad Knežević sa horom učenika pesmom iz crtanog filma “Knjiga o džungli” I na samom kraju je odjeknula spontano pesma “Preko brda , preko brega” na radost svih učesnika, a i gladalaca koji su već krenuli iz sale. Jer Deda Mraz uvek nešto lepo donese.

DKP