17.06.2024
Kanjiža

Kanjiža  – Od danas radi nova Autobuska stanica u Kanjiži

Od ponedeljka, 15. januara autobusi staju na novoj Autoboskoj stanici u Kanjiži i nema više stajališta preko puta Art hotela

U Kanjiži je počela sa radom nova Autobuska stanica u Šumskoj bb kod IDEE  od 8. januara probno, a od danas, 15. januara svi autobusi saobraćaju do nje i nema više stajališta u centru Kanjiže preko put Art hotela.

Autobuska stanica ima šalter salu za prodaju karata, čekaonicu, potrebne toalete i što je u ovom periodu najvažnije, zagrejana je tako da se putnici ne smrzavaju dok čekaju autobuse.

Šalter na novoj autobuskoj stanici

Posle 10 godina od kada je izgrađena autobuska stanica  napokon je dočekala da bude puštena u promet. Marko Ždero, član Opštinskog veća je rekao da je dugo trajala administrativna i birokratska borba za rad autobuske stanice  jer su se zakoni stalno menjali i nisu mogli da se usaglase sa Ministarstvom. – Ipak smo uspeli da sakupimo svu portebnu dokumentaciju i uz velike napore smo došli do otvaranja autobuske stanice. Sada je počela da radi i nema više  stajališta preko puta Art hotela, a svi autobusi će morati da se prakiraju ovde na autobuskoj stanici, ne u gradu.

Marko Ždero, član opštinskog veća i vlasnik preduzeća Žolt Radulov

Vlasnik i direktor preduzeća “Lešotrans i NK – putnički” Žolt Radulov koje upravlja Autobuskom stanicom je rekao – Tokom prepodneva će biti radnica koja će prodavati karte, a putnici će moći da koriste toplu čekaonicu  i toilet. Autoprevoznici će morati da koriste stajalište na ovoj stanici.