19.06.2024
Novi Kneževac

Novi Kneževac – Predvečerje uoči Svetog Save

U predvečerje Svetog Save , 26. januara u Osnovnoj muzičkoj školi u Novom Kneževcu je obeležena školska slava -Sveti Sava prigodnim koncertom.

Nakon rezanja slavskog kolača u prisustvu sveštenika jreja Gorana karaice, arhijerejskog namesnika novokneževačkog, i jereja Fiipa lagundžina i Njegoša Blagojevića , otpevan je  Svetosavska huimna,  a direktorica škole Aleksandra Neckov je rekla – U navečernje praznika prisećamo se Svetog Sae simbola iskonske narodne mudrosti i sabornosti. Pozvani smo da sledimo misiju prosvećenja i  vaspitanja kroz veliku upornost, doslednost i vernost svojim idealima.

Svećenje slavskog kolača

U skladu sa smernicama Ministarstva prosvete koje je škola dobila na početku školske godine trebalo je da osmisle moto škole što su prepustili svim učenicima škole i izabran je predlog Stefana Bajića, učenika šestog razreda gitare  – ČOVEK SVIRA DOK JE ŽIV. I na samoj svečanosti mu je uručena nagrada.

Uručenje nagrade Stefanu Bajiću za moto škole – Čovek svira dok je živ!

U velikoj koncertnoj sali slavlje je nastavljeno u duhu muzike. Prisutnim učenicima i roditeljima su se predstavili pesmom „Anđeo mira“ muzičko zapavište, Nevena Knežević na violini, Anja Mirkov na flauti, Teodora Janković i Danijela Mijatov pevajući solo kompozicije, Tatjana Knežević na harmonici, Jana Milanov, Dragana Mirkov i Tamara Lončar  na klaviru, na trubi Aleksandar Stanković , a koncert je zatvorio veliki hor škole pesmom „Ko udara tako pozno“.

Veliki hor škole „Ko udara tako pozno“

DKP