17.06.2024
Kanjiža

Kanjiža – Dečija pozorišna predstava „O jednoj običnoj Crvenkapi”

U organizaciji Obrazovno kulturne ustanove „CNESA” iz Kanjiže u Domu kulture je u perak, 23. februara za učenike nižih razreda osnovne škole i dece iz zabavišta organizovane su predstave i na srpskom i na mađarskom jeziku „O jednoj običnoj Crvenkapi” u izvedbi Dečijeg pozorišta iz Subotice.

Predstave je režirao Banjo Lungov na srpskom i mađarskom jeziku, po tekstu Konstantina Karakostova, a muziku je napisao Georgi Krasimirov Gerasim.Scenografiju i kostimografiju su uradile Hana Švarc i Ženi Lačeva.

Predstave su imale interaktivni karakter jer su se mlađahni gledaoci uključivali u nju, a cilj predstave je bio da na njima blizak način ismeju korišćenje mobilih telefona, igrica , da približe biblioteku deci i da na čaroban način ukažu deci na bajke, a deca su prepoznala da se radi o Crvenkapi koja je prikazana na drugačiji način, ali sa srećnim krajem, jer uz veselje , muziku , kao i iznenađa uz čitanje ulazi se u lepši svet.

Pošto je OKU „CNESA” i obrazovna ustanova Erika Nadrljanski Tolnai je mlade gledaoce upoznala sa elementima pozorišta, šta je to scena, pozornica, zavese, pozorišna sala, zašto postoji i drugo što je izazvalo zanimanje mališana jer se prvi put susreću sa tim terminima i njihovim značenjem, a na licu mesta su zapamtili njihova značenjem.

DKP