19.06.2024
Uncategorized

Novo Miloševo – Raspisan konkurs za objavljivanje prve knjige mladih autora iz Kikinde, Srbije i dijaspore

Grad Kikinda i Banatski kulturni centar (BKC) raspisali su  konkurs za objavljivanje tri prve knjige mladih autora do 35 godina starosti.
Konkurs se odnosi na autore koji žive na teritoriji grada Kikinde, na autore iz Srbije i autore iz dijaspore.
  Grad Kikinda i BKC više od 15 godina zajednički objavljuju prve knjige, a štampano je preko 30 naslova u okviru ove saradnje.  Autori konkurišu sa rukopisima (poezija, proza, esej, književna kritika, naučni i istraživački radovi i dr) od kojih će žiri odabrati tri rukopisa za obajvljivanje u ediciji PRVA KNJIGA Banatskog kulturnog centra. Žiri će nastojati da odabere jedan rukopis autora iz Kikinde, jedan rukopis autora sa teritorije Srbije i jedan rukopis autora iz dijaspore. Žiri radi u sastavu: dr Mladen Đuričić, književni kritičar, msr Andrea Beata Bicok, književna kritičarka i Radovan Vlahović, književnik i direktor BKC-a (predsednik žirija). 
Propozicije konkursa: rukopise u word formatu, biografiju autora i kontakt podatke (adresa, mejl, telefon) poslati na mejl banatskikulturnicentar@gmail.com .
Konkurs je otvoren  29. 03. 2024.  I traje do 01. 07. 2024. godine.  Rezultati konkursa biće objavljeni 01. 08. 2024. godine, a nagrađeneni rukopisi će biti objavljene do kraja 2024. godine. 
Za dodatne informacije o konkursu obratiti se e-mail: banatskikulturnicentar@gmail.com.