19.06.2024
Kanjiža

Kanjiža – Potpisano 49 ugovora za energetsku efikasnost

Opština Kanjiža dobila dodatna 4,5 miliona od Ministarstva rudarstva i energetike  za energetsku efikasnost vezanu za 2023. godinu. Opština dodelila 19 miliona za uštedu energije. 

Opština Kanjiža  je nastavila sprovođenje konkursa za energetsku efikasnost iz 2023. godine zahvaljujući novoj, naknadno odobrenoj podršci koju je dodelilo Ministarstvo rudarstva i energetike za povećanje energetske efikasnosti stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova. Zajedno sa sopstvenim udelom lokalne samouprave, dodeljeno je  devet miliona dinara, koji je  na raspolaganju građanima koji nisu dobili sredstva  u prošlogodišnjem prvom krugu.

U Velikoj  sali Gradske kuće u Kanjiži je danas je predsednik opštine Robert Fejstamer  potpisao još 49  pojedinačnih ugovora na osnovu prijava koje su podnete za energetsku efikasnost.

-Danas potpisujemo ugovore koji su predati u 2023. godini za energetsku efikasnost za građane opštine Kanjiža. Imali smo 5+5 miliona sredstava ( pet od Ministarstva i pet miliona sopstvenih, iz budžeta lokalne samouprave). Ispostavilo se da to nije dovoljno. Tražili smo još sredstava  i sada smo dobili od Ministarstva tako da ćemo podeliti devet miliona dinara za energetsku efikasnost onima koji je nisu dobili u prvoj podeli, tj. svima jer svi imaju ispravnu dokumentaciju. Ministarstvo za rudarstvo i energetiku i lokalna samouprava su obezbedili kupno 19 miliona da bi ovaj konkurs za energetsku efikasnos bio uspešan.

Jedan od potpisnika ugovora 16. aprila Miloš Kravić  se zahvalio što je dobio sredstva da zameni drvenariju u stambenom prostoru. – Sada sam uspeo jer sam imao kompletnu dokumentciju, za razliku od prvog puta. Želim da pozovem građane da se prijave kod sledećeg raspisa konkursa  jer je ovo velika pomoć, dobija se  50 odsto sredstava  od ukupne vrednosti za zamenu drvenarije.

DKP