17.06.2024
Kanjiža

Kanjiža – Za „Komunalac“ nabavljen traktor „Štajer“

U četvrtak, 16. maja predsednik opštine Kanjiža Robert Fejstamer je ispred lokalne samouprave Javnom komunalnom preduzeću „Komunalac“ predao traktor „Štajer“ koji će  poboljšati efikasnost preduzeća jer je velika teritorija koju oni održavaju

–  Jako je teško stići na sve lokacije koje održava „Komunalac“, ali sa opremom ne samo traktorom nego i ostalim mašinama koje imaju dobijaju na  vremenu i mnogo toga mogu paralelno da urade bez obzira na mali broj zaposlenih (36). Oni svojim trudom doprinse kanjiškoj zajednici, rade ne samo najvidljivije stvari: igrališta, zemne površine, nego se vidi  uređenost, ili se odmah vidi neuređenost na teritoriji opštine. Izuzetno je težak njihov posao ali smatram da od početka njihove  sezone od marta  koja traje do novembra dobro su opremljeni i pripremljeni za rad i sve mogu da odrade kako treba.

Ervin Palfi, direktor „Komunalca“ je rekao da imaju nove mašine, a ovaj traktor Štajer“ visokih performansi od 150 konjskih snaga će delovati na održavanju nekategorizovanih puteva i pružaće ne samo usluge održavanja ovih puteva, nego i uz različita priključna sredstva, koja su obezbeđena od lokalne samouprave  te održavanje putnog pojasa – košenje će teći brže.  -. Zahvaljujem se predsedniku Fejstameru i lokalnoj samouprsavi  što su prepozali naše izazove i opremili nas moćnom mašinom. Mi se trudimo da na sve izazove odgovorimo na kvalitetan način, a ovaj traktor ćemo izuzetno dobro iskoristiti.

Direktor Palfi je naglasio da njihve obaveze nisu samo održavanje lokalnih puteva i uređenje javnih površina i cvetni leja, nego je njihov zadatak i odrzavanje groblja i piaca , kao što je i proizvodnja cveća, tako je i održavanje graničnog prelaza „Horgoš“, a i zoohigijena pripada „Komunalcu“. – Među investicijama istakao bih nabavku vučera za granje  i trakotra sa daskom, a u planu nam je kumunalna čistilica za ulice. Sada je u toku rekonstrukcija prihvatilišta za pse – rekao je Ervin Palfi.

DKP