19.06.2024
Kanjiža

Kanjiža – Art garni hotel i  Art kafe ponos Kanjiže

Pre 12 godina opština Kanjiža je izgradila zgradu d.o.o.Kanjiža Turizam i osnovalam Art garni hotel u okviru koga funkcioniše  i Art kafe koji je ponos Kanjiže i koji je nekoliko puta nagrađivan.

Prilikom posete hotelu, u sredu 22. maja predsednik opštine Robert Fejstamer je rekao  da je Art garni hotel biser lokalnog turizma. Hotel je  malog kapaciteta,  do 30 osoba. Lokalna samouprava kontinuirano ulaže u njega, modernzuje ga  mada  planiraju da pored ovog hotela izgrade  i veći velnes hotel u narednom periodu jer smatraju da će imati dobar oslonac  za turizam  na koji se mogu nadovezati sve potrebne  usluge.

Razlog posete Art garni hotelu je njegovo nedavno opremanje profesionalnim vešerajem. Lokalna samouprava  je dala podršku  ovom projektu u visini od milion i petstohiljada  dinara, a direktor ovog turističkog objekta Velibor Vranić je rekao da je lokalna samouprava prepoznala značaj Art garni hotela jer su prošle godine imali preko 3.600 noćenja, iako imaju 12 smeštajnih jediica kapaciteta 30 gostiju. – Uvek se trudimo da ulažemo u bolje uslove za naše goste, tako da ova nova perionica veša je  opremljena profesionalnim mašinama i na ovaj način ćemo ostvarivati brže i bolje rezultate, kao i uštede na vremenu i radnoj snazi.

Ono što je interesantno za ovaj hotel je da svaka soba drugačije izgleda i ima svoje ime  i svoj stil i po rečima direktora Vranića Ministarstvo za turizam je prepoznalo značaj hotela kao nosioca razvoja  turizna u Kanjiži i obezbedilo im je 2,3 miliona dinara kojim se pomogao hotel za razvoj kapaciteta  jer  u njihovim apartmanima mogu da smeste velike porodice do sedam članova.Ukupna vrednost investicija je bila 3,1 milion dinara.

DKP