Čoka – Premijera predstave „Medved“ KC „Miroslav Antić“

U koprodukciji sa Kulturno obrazovnim centrom „Čoka“ iz Čoke Kamerna scena „Miroslav Antić“ iz Sente je u svojoj 31. sezoni u Čoki, 15. marta odigrala premijeru na maloj sceni šaljive igre u jednom činu Antona Pavloviča Čehova „Medved“.

Baš na 130 godina od prvog izvođenja ove predstve (16. mart 1888. godine u Moskvi) senćanska pozorišna družina se osmelila i uspešno odigrala predstavu u deset slika koju je režirao Radovan Zubac, a tri junaka ove šaljive predstave su odigrali Marija Čikić –  Jelenu Ivanovnu Popov udovicu  koja se živa zatvorila među četiri zida  i sedam meseci žali za pokojnim mužem, Dušan Blažić – sluga Luka , starac koji je nagovara da skine crninu jer lepota i mladost nisu večni i Jožef Gere koji igra ulogu Grigorija Stepaoviča Smirnova  koji vodi dijalog sa Popovom jer dolazi po novac koji mu je ostao dužan Jelenin pokojni muž za ovas.

Sukob Smirniva – Medveda i Jelene  se srećno završava, a ples kojim  se završila predstva  (mada je i plesom počela, ali umilnim, laganim  Marije Zupac) tangom punim erotskog naboja predočava završetak ove šaljive igre i govori da prostori u teatru uvek mogu biti novi i donositi raznovrsna osećanja.

Predstava „Medved“ se igrala u Čoki 15., 16 i  17. marta , a Senćani će imati priliku da je pogledaju 21. marta.  – DKP

Оставите одговор