19.06.2024
Kanjiža

Кањижа – На Сајму запошљавања посао за 104 радника

На овогодишњем 15. по реду  Сајму запошљавања, одржаном 16. марта у Кањижи, у организацији национлне службе за запошљавање из Кањиже и  Новог Кнежевца посао је нудило 22 послодаваца, 11 из Кањиже,по два из Новог Кнежевца, Сенте, Београда, Суботице, и Хоргоша и један  из Мартоноша. Понуђено је укупно 104 радна места, док је посао тражило  преко 600 присутних незапослених.

Посао су нудили: осигуравајућа друштва, ксфеи, „Телек паприка“,  Хотел „Аква панон“, „Сента-промет“ „Алева“АД Нови Кнежевац, „Лабинпрогрес ТПС“ Нови Кнежевац. „Генеза“ Кањижа и други.

Тражили су се ретежно неквалификовани радници, конобари, кувари, агенти осигурања, радници са машинском струком, трговци и електричари.

Присутни незапослени су били различите саросне структуре и већ година облилазе Сајам запопљавања и кажу да је веома тешко наћи посао поготово ако имаш више од 50 година.

Овогодишњи Сајам запошљавања је посетио и председник општине Кањижа Роберт Фејстамер који је том приликом рекао – Надам се да ће ова 22 потенцијална понуђача посла који нуде више од 100 радних места наћи заједнички интерес јер послодавци увек наглашавају да посла има и да има могућности , само не могу да нађу адекватне људе да запосле, а они који траже посао и желе да се запосле тврде да нема адекватног посла, нити посла уопште, ни адекватне плате. Надам се да  ће данас и послодавци и потенцијални запослени остварити комуникацију у размишљању и наћи заједничко решење.

Јелена Митровић, директорка Националне службе за запошљавање, Филијале Кикинда – Испостава Кањижа је врло задовољна како одзивом фирми, тако и присутних заинтересованих на Сајму запошљавања  –  Сваке године у првом кварталу организујемо сајмове запошљавања, ово нам је 15. сајам по реду са 22 понуђача, два из Новог Кнежевца и 20 који траже раднике на територији општине Кањижа  за 104 радна места. Исказане потребе понуђача су потребе у наредних шест месеци, неки ће имати потребе за радницима сада, а неки касније. Ова мера је показала добре резултате, прошле године се запослило преко Сајма 176 лица, тако да и ове године очекујемо добар резултат . Наш крајњи циљ је запошљавање, да послодавци запосле незапослена лица , а незапослени да се послодавцима представе, посете више послодаваца и предају своје пословно-радне биографије. Послодавци могу да направе базу података о заинтересованим радницимаа и кад им се укаже потреба да их позову да раде, а да им се  не ремети процес производње  – нагласила је директорка Митровић. -ДКП

Оставите одговор