Kanjiža – Melodijada, IV smotra dečijih horova i orkestara

U organizaciji Udruženja vaspitača Vovjodine i Predškolske ustanove „Naši biseri“ iz Kanjiže, 15. maja je u Domu umetnosti u Kanjiži organizovana IV smotra horova i orkestara dece predškolskog uzrasta iz Vojvodine pod nazivom „Melodijada“.

Smotra se sastojala iz tri bloka nastupa gde su učestovali predškolci iz Kanjiže, Novog Kneževca, Sente, Subotice, Kikinde, Srbobrana, Zrenjanina, Novog Sada i Malih Pijaca i pokazali svoja muzička umeća.

Svečanost je počela svečanim defileom  učesnika kroz centar grada i ulaskom u salu Doma umetnosti gde je bilo mnogo publike.

Hor Predškolske ustanove „Naši biseri“ ( deca i vaspitači) su zajedno otpevali himnu „Melodijade“ i krenulo je natpevavanje jer kako kaže Viktor Igo „ Muzika izražava ono što se ne može reći, a o čemu je nemoguće ćutati, te su prisutni u sali uživali u dečijim umećima.

Svi učesnici dobili zahvalnice i poklon i za njih  su organizovane kreativne radionice.

Predsednica Usruženja vaspitača Vojvodine Radmila Petrović iz Novog Sada je rekla  da ova četvrta manifestacija u Kanjiži omogućuje vaspitačima koji rade na unapređenju rada u  horovima i orkestrima da mogu da prikažu svoje aktivnosti. – Bila nam je namera da među velikim brojem horova i orkestara koji postoje u predškolskim ustanovama Vojvodine otkrijemo talnete i da im omogućimo da napreduju i idu na druga takmičenja. Ova smotra je revijalnog karaktera, nema pobednika jer su svi pobednici, jer se radi iz ljubavi i zadovoljstva i radi se kvalitetno i dobro  – istakla je predsednica Udruženja.

Autorka  himne „Melodijade“ je vaspitačica Kornelija Vadas iz Kanjiže. – DKP

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *