17.06.2024
Čoka

Padej (Čoka) – Uslavu dece i pravoslavne vere

Sabor dece u Padeju

U subotu, 13. oktobra, na dan Svetog velikomučenika Grigorija i Svetog Mihaila Kijevskog, u hramu posvećenom Svetom Nikoli u Padeju, crkveni dečiji hor iz Kikince pod rukovođstvom Živadinke Špirić je gostovao na liturgiji u Padeju gde su služili protojerej Goran Ivkov iz mesta, jerej Aleksandar Pavlović iz Sanada i protojerej Slobodan Divjakov iz Ruskog Sela.

Prelepo pojanje dečijeg hora iz Kikinde je inspirisalo padejskog paroha da okupi decu iz mesta, Ruskog Sela i Sanada i da im organizuje takmičenje iz verske nastave.

Oko 50 mališana iz četiri mesta je pokazalo svoje vrlo dobro znanje iz pravoslavnog katihizisa, starih narodnoih igara i što je najvažnije , družuili su se na spontan i jednostavan način.

Na ovom takmičenju nije bilo važno ko će pobediti , nego je bilo važno učestvovati. Sva deca su bila primerenog ponašanja i uživala su na kraju u zajedničkoj trpezi domaćina koji su je s ljubavlju pripremili.

Na kraju druženja su devojčice iz Sanada pevale duhovne pesme , a deca iz Kikinde su posetila Padejsku čardu i uživala u lepotama reke Tise. – DKP

Оставите одговор