Senta – Održani šesti „Pozorišni dani Jovana Đorđrvića“

Amaterska pozorišta punila gledalište

U organizaciji Kamerne scene „Miroslav Antić“ iz Sente po šesti put za redom su se odvijali „Pozorišni dani Jovana Đorđevića“  u znak sećanja na velikog srpskog pozorišnog pregaoca, osnivača Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, prvog direktora Narodnog pozorišta u Beogradu i pisca srpske himne „Bože pravde“ rodom iz Sente.

Pozorišni susreti su trajali pet dana, od 9. do 13. oktobra na kojem je nastulo pet amaterskih pozorišta iz Velike Plane, Jagodine, Beočina, Kovina i iz Županje ( Republika Hrvatska) i imao međunarodni karakter.

Svih pet dana gledalište je bilo puno i uživalo u predstavama koje su ponekad prevazilazile amaterizam i mogle su su svrstati u red profesionalinih scena.

Senćani, kao i gledaoci iz okolnih mesta su uživali u predstavama  Centra za kulturu „Masuka“ „Via Doloros“ u režiji Miloša Jagodića iz Velike Plane, Gradskog pozorišta iz Jagodine„Sab(h)rana dela Viljema Šekspira u režiji Branislava Nedića,, , predstavi Amaterskog pozotišta „Brile“ iz Beočina „Heroj nacije“ u režiji Sekule Perovića, „Kafiću kod druga Tita“  Kazališta „Talija“ iz Županje u režiji Branka Puheka i u izvedbi Amaterskog pozorišta iz Kovina „Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja“ po tekstu Iva Brešana i u režiji Jovana Grujića koja je na gledaoce ostavila najveći utisak.

Bez obzira na teška vremena pozorišni amaterizam opstaje i sve kvalitetnije prikazuje svoja ostvarenja.

DKP

Оставите одговор