Čoka – XVIII memorijalni šah turnir u spomen Draganu Ilijaševu

U organizaciji Šah kluba „Proleter“ iz Čoke održan je XVIII memorijalni šahovski turnir Dragan Ilijašev u znak sećanja na čuvenog šahistu iz Čoke.

Turnir se odvijao u nedelju, 4. novembra u prostorijama hotela „Žrebac“ u prisustvu 26 takmičara iz Sente, Čoke, Novog Kneževca, Kanjiže, Tornjoša, Bočara i Ostojićeva. Takmičili su se šahiti od 17 do 70 godina uz učešće jedne takmilčarke koje je i dobila nagradu kao žena Angela Piri Molnar Gabor iz Tornjoša.

Igrao  se švajcarski sistem (kompjutersko parovanje) od sedam kola, 15 minuta po igraču, po važećim FIDE pravilima za ubrzani šah.

Lajoš Kečkemeti iz  Tornjoša je osvojio prvo mesto i nagradu, drugi je bio Šandor Lerinc iz Kanjže, treći Ivan Petrić iz Bočara. Najmladji igrač turnira bio je  Jovan Radaković iz Ostojićeva, učenik srenje škole.

Sponzor takmičenja je bila opština Čoka, kao i restoran “Bela vila”.

-Ove godine je nešto manje takmičara nego prethodnih godina , mada je raspis takmičenja bio objavljen na vreme. Uvek je bilo između 30 – 35 takmičara, mada je   ove godine kvalitet takmičenja bio dobar što su pokazali i rezultati – rekao je sekretar kluba Andraš Jurčak.

DKP

Оставите одговор