Kanjiža – DA TALENAT NAĐE SVOJ PUT ,XII dečiji festival

U organizaciji Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Kanjiže u svečano ukrašenoj sali za fizičko je u petak, 5. aprila održan XII dečiji festival na kojem je došao do izuražaja dečiji talenat iz deset opština Srbije, Mađarske i Rumunije sa 200 učesnika.

Kanjižani su ugostili učesnike iz Svilajnca, Kiškunhalaša, Tate, Nađkanjiže, Kehidakuštanja(Mađarska), iz Santa Georgiu iz Rumunije i goste iz okoline, Novog Kneževca, Ostojićeva i iz svih osnovnih škola kanjiške opštine.

U prisustvu prestavnika lokalne samouprave, predsednika opština Kanjiže i Kehidakuštanja, privrednika, prosvetnih radnika i učenika hor škole je otvorio ovu jednodnevnu svečanost koja je probudila Kanjižu tako da se pesma , razgovor, graja orila školom, gradom i poručio himnom Dečijeg festivala koju su izveli na izmenično na srpskom i mađarskom jeziku: da je svaki dan  šansa da budeš svoj, a festival čeka svu decu gde se snovi ostvaruju, a talenat nađe svoj put.    

Direktorica škole Edit Biro je istakla važnost festivala koji je prerastao u tradiciju jer se otkriva talenat dece i pored toga, ili iznad svega toga se festival pretvorio u druženje, smeh, igru, prijateljstvo i postao deo života svih u školi. Zahvalila se svima na svesrdnoj pomoći, kao i mnogobrojnim sponzorima koji su omigućili da Festival protekne na dostojanstven način.

Festival je bio takmičarskog karaktera , a tročlani, stručni žiri po kategorijama  je ocenjivao 120 prikaza u 10 kategorija. Učenici su se takmičili u kategorijama: razno, sviranju na instrumentu klasične muzike, zatim narodne, pevanju zabavne muzike, pevanju narodne muzike, narodnom plesu, recitovanju, pričanju proze, modernom plesu i igrama spretnosti.

Hol škole je bio ukrašen radovima učenika osnovnih škola učesnika na Festivalu  koji su prispeli na  likovni i foto konkurs. A posle gala priredbe za učenike je priređen i disko, na zadovoljsvo onih koji su boravili nekoliko dana u mestu smešteni kod svojih drugara. DKP    

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *