19.06.2024
Novi Kneževac

Novi Knezevac – Novi album grupe The Baswing


Kao medijski prijatelji grupe The Baswing iz Novog Kneževca,  od lidera i gitariste grupe  Baswing Bobe saznajemo da je Jazz-rock-etno-fusion-bluz grupa The Baswing  izdala u decembru 2018 novi album cd/digital. Izdavač albuma je diskografsku kuća Metropolis music iz Beograda. Album je izdat  pod nazivom THE BASWING 3 sa deset studijskih kompozicija snimljenih u studiju Revolver. Na albumu su i dve  bonus kompozicije koje su snimljene uživo na koncertnom nastupu grupe na Jaz festivalu Zelenkovac 2017. godine (Republika Srpska).

Autor muzike i aranžmana svih kompozicija na albumu je gitarista Slobodan Subotin – Baswing Boba, a svirali su još i Maćaš Lakatoš bubnjevi-prekusije, Dejan  Dražic  bas gitara, Nemanja Pavlović violina i Milovan Đuđić Džimi lap-steel gitara.

Sredinom  marta ove godine je  odrzana promocija novog albuma u Muzickoj kuci Metropolis u Beogradu , koja prošla veoma zapaženo.

U narednom periodu grupa ce imati vise promotivnih aktivnosti kako na živim koncertnim nastupuma tako i učestvovanjem na muzičkim festivalima,radio i tv emisijama. DKP

Оставите одговор