Kanjiža – Ministar sporta posetio Osnovnu školu i Atletski klub

Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta je 4. aprila posetio Kanjižu. Razlog posete su sportski rekviziti koje je Ministarstvo za sport doniralo Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“.Tom prilikom ministar Udovičić zajedno sa opštinskim čelnicima i načelnikom Severnobanatskog upravnog okruga  Nikolom Lukačem je posetio Osnovnu školu, susreo se sa učenicima i nastavnicima u fiskulturnoj sali škole , porazgovarao sa decom i drugim pirsutnim prosvetnim radnicima i najavo svoj dolazak za četiri meseca u nadi da će se rekviziti do tada pošteno istrošiti.

Nakon toga je posetio Atletski klub „Partizan“ na gradskom stadionu u Kanjiži izrazivši zadovolkjstvo što klub ima državne repezentativce i postiže dobre rezultate već dugi niz godina uz veliki entuzijazam sportskih radnika.

Ministar Udovičić je svečano dočekan u centralnoj zgradi Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ u Kanjiži, dok su učenici osmih razreda pokazali svoja rukometna i košarkaška umeća ministru.

Ministar Udovičić je pohvalio sređenost i održavanost  škole jer davno nije video takvu školu kakava je kanjiška. 

– Svaka čast na školi, njenoj uredjenosti i nastavnom osoblju –  rekao je Vanja Udovičić. – Video sam i biografije nastavnika fizičkog vaspitanja i shvatio da su se intenzivno bavili i bave sportom, a deca su dobra, lepo vaspšitana i dobri đaci. A to je potvrdila i direktorica škole Edit Biro.   

Obraćajući se učenicima ministar je rekao  -Vi predstavljate vašu školu na takmičenjima iz svih oblasti i ne odustajte od svojih principa i želja. Želim da dosegnete svoje snove, a  ciljeve postavite visoko pa će i rezultati stići. Vidim da ste vaspitani i dolazite iz dobrih kuća, a to se odražava u vašem radu.

Ministarstvo za spot i omladinu je odlučilo da  promoviše sport u malim sredinama, obnavlja fiskulturne sale i da u medijima promoviše mlade lidere iz svih oblasti ljudske delatnosti, pogotovo na lokalu, da bi se izgubila ideologija negativnih ljudi, da deca poštuju sportistre, a ne navijače i smatraju da treba da promovišu vrhunski sport i da vrhunski sportisti deci i omladini pokažu prave vrednosti.

Prisutni nastavnici fizičkog vaspitanja su deci ispričali da je Vanja Udovičić bio  veliki sportista i osvajao medalje, čak na  tri olimpijade i da je  dva puta  bio proglašen za  najboljeg igrača vatrpola na svetu. Udovičić je dokazao  da može da bude u isto vreme i vrhunski sporta i  da završi fakultet. Nastavnici su pohvalili Ministarstvo sporta i omladine  kao izuzetno organizovano.

Ministar Udovičić smatra da je najvažnije negovati spot na lokalu jer se danas sport mnogo bolje razvija na lokalu nego u velikim gradovima.

Ministar je iskoristio priliku i da zaigra košarku sa učenicima koji su bili u sali.

Direkotrica škole Edit Biro je izuzetno zadovoljna posetom ministra sporta i omladine Vanje Udovičića. – Ministar je predivan , razgovaro je sa decom jer je uvek najvažnije da  bude  u kontaktu sa decom. Kao škola mu se zahvaljujemo što je video našu školu i pogledao kako radimo  i naravno,  hvala mu za to što nam je obezbedio sportske rekvizite, a to su 100 lopti, košarkaške table,  i rukometni golovi. DKP

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *