Novi Kneževac – XIV susreti gitarista potiskih muzičkih škola

Neposredno pred sam početak prolećnog školskog raspusta, u Osnovnoj muzičkoj školi u Novom Kneževcu je ove godine održan XIV susret gitarista potiskih muzičkoh škola na kojem su nastupali učenici iz Novog Kneževca, Kanjiže, Sente, Ade i Bečeja.

Denis Paloš profesor gitare iz Sente je na samom početku susreta rekao da su osmislili ove susrete  pre 15 godina jer je gitara bila zapostavljena i došlo je do  saradnje gitarskih odseka, kako među nastavnicima tako i među decom, jer su se razmenjivala iskustva , a  daca su mogla  da čuju jedni druge i uporede se.

Gitara je vrlo ozbiljan instrument i dosadašnje iskustvo je pokazalo da je dobro što je uspostavljena saradnja među potiskim odsecima koji nameravaju i dalje da sarađuju.

Pod stručnim rukovođstvom profesora Zoltana Saboa (Ada), Aleksandra Antića (Bečej), Danijele Šarnjai i Suzane Vereš (Kanjiža) Denisa Paloša i Očivera Petkovića (Senta) i domaćina Danijele Pavlović i Zoltana Čanjia (iz Novog Kneževca) 20 učenika je izvodilo kompozicije od Molina, Aspiaza, Merca, Sora , do Tagere i Sagrerasa, a nastupali su učenici od prvog do petog razreda osnovnih muzičkih škola, uz učešće dva kamerna sastav iz Kanjiže i Novog Kneževca.

Nakon jednosatnog vrlo uspešnog muziciranja svi učesnici su dobili diplome u znak sećanja na ove susrete.   DKP    

Оставите одговор