19.06.2024
Novi Kneževac

Novi Kneževac – Adaptacija hrama svetog arhangela Mihajla

Početkom novembra meseca počela je adaptacija hrama posvećenog svetom arhangelu Mihajlu u Novom Kneževcu koja će se odvijati u  nekoliko faza u naredne tri godine.

Pod patronatom Eparhije banatske radove u prvoj fazi je izvodio „NK inžinjering „  Novi Kneževac koji je  uradio zamenu poda crkve i zidarske radove, betoniranje , kopanje , malterisanje, kao i podnu izolaciju.

Radovi su do 4. decembra završeni, ostalo je da se postave pločice , a službe se od Vavedenja Presvete Bogorodice nesmetano odvijaju u hramu.

Sredstva za adaptaciju hrama je obezbedila crkvena opština i po rečima jereja Gorana Karaice, nastojnika hrama, adaptacija će obuhvatiti još zamenu drvenarije: prozora, stolova, vrata, molerske radove unutar hrama, uvođenje centralnog grejanja.

U toku radova obeležena je i hramovna slava 21. novembra svetom liturgijom u hramu svetog arhangela Gavrila u Obilićevu.

Rezanje slavskog kolača obavljeno je u sali crkvene opštine u Novom Kneževcu u prisustvu sveštenstva Novokneževačkog manesništva i verujućih, uz bratsku trpezu  i oglašavanje crkvenih zvona za priložnike hrama za zdravlje porodica.

DKP.  

Оставите одговор