17.06.2024
Kanjiža

Kanjiža – U okviru projekta Modern Folking koncert tri iskusna mzičara na Štrandu

Tri iskusna muzičara se susreću ovog petka u Kanjiži u okviru IPA projekta Modern Folking,  Arpad Bakoš- kozba, vokal , frula, Antal  Brašnjo- viola, citra i  Miroslav Jovančić- violina,  tri nezaobilazna imena u savremenoj muzici koja nastaje iz tradicije će održati koncert. Idealno okruženje za muziku je baš kanjiški Štrand. A četvrti umetnik koji će stupiti na scenu  će biti sama priroda.
Koncert se održava u petak, 5. juna i počinje u 18,00 časova na terasi kanjiškog štranda (Balkan), ulaz je besplatan, a u slučaju kiše koncert će biti održan u zatvorenom delu restorana.
O novonastalom triju Arpad Bakoš kaže-Uvek smo smatrali da je važno tražiti nove puteve i mogućnosti u muzici. Može se reći za svakog od nas da i individualno radi na tome da nađe nova muzička rešenja i forme u kojima su pored tradicionalnog načina izvođenja prisutni i zvuci savremene improvizacije. Voleli bismo da ova muzika ne bude prosto reprodukovana, već da bude živa, da bude muzika koja se ponovo rađa kao užarena sila.
Program se realizuje kao deo projekta Modern Folking, sufinansiran od strane Interreg –IPA CBC Hubgary- Serbia Programme (Interreg-IPA program prekogranične saradnje Mađarska-Srbija). Partneri na projektu su Fondacija katoličke omladine, Udruženje Domboš i Omladinsko kulturno udruženje Wemsical Serbia.
DKP