Novi Kneževac – Ekskurzija penzionera u Banju Vrujci

Opštinsko udruženje penzionera iz Novog Kneževca već godinama organizuje letovanje za svoje članove širom banja Srbije. Svake godine se opredele za drugu banju u zavisnisti od želja penzionera.

U organizaciji Nade Miščević koja je u Udruženju penzionera zadužena za banjski oporavak, rekreaciju i odmor upriličili su sedmodnevni odmor u Banji Vrujci treće nedelje juna meseca u hotelu „Vrujci“.

Na odmor je krenulo 59 penzionera iz naše opštine, organizovano autobusom i spostvenim prevozom. Bili su smešteni u dvokrevetnim  i trokrevetnim sobama na bazi punog  pansiona.

Pored samog hotela nalazi se olimpijski bazen , dečiji bazen i kanal  sa lekovitom vodom koji leči psorijazu i reomu i koji su novokneževački penzioneri obilato koristili.

Olimpijski bazen pored hotela

Jednom u toku boravka posetili su u Struganiku rodnu kuću vojvode Živojina Mišića i crkvu posvećenu Ognjenoj Mariji u Vrujcima.

Kući su se vratili odmoreni i zadovoljni i već spremni za nove izlete.

I penzionerski dani mogu da protiču u zadovoljstvu i ljubavi

Predsednica Udruženja penzionera Milena Grubor je najavila u julu jednodnevni izlet u Beograd gde će posetiti Avalski toranj, Spomenik neznanom junaku, obilaziti Beograad brodom i ručati na njemu i na kraju posetiti Vazduhoplovni muzej.

A u septembru organizuju „Sevdah vikend“ u trajanju od pet dana i posetiće  Mostar, Blagaj, Trebinje, Sarajevo, a i  postoji mogućnist izleta u Dubrovnik, manastir Tvrdoš i poseta vrelu Bosne.

DKP