17.06.2024
Novi Kneževac

Novi Kneževac – Veče Milana Nikolića Izana

U Kulturnoj zoni u Novom Kneževcu je Milan Nikolić Izano 21. maja održao veče posvećeno astroteologiji roda , pred zainteresovanim posetiocima.

Pošto je Izano, između ostalog,  književnik, veče je počelo njegovom pesmom „Ona je došla“ iz knjige pesama „Dnevnik duše“.

Izano je kako kaže Šumadinac, Kosmajac. 20 godina je živeo u Grčkoj, postao pisac u 45 godini napisavši zbirku poezije „Lanac ljubavi“. Smatra da slučajnosti ne postoje , one su tu da ukažu da ne postoje.

U romanu koji je objavio „Vinčanska kabala u lancu ljubavi“objašnjava da sve što mu je dato je božansko i nije dokučivo odakle  i njemu  i drugima znanja. Smatra da što više čovek daje, više dobija.

Izano zastupa bogočovečanstvo , za razliku od transhumanizma gde se govori o strahu, a njegova priča je ljubav. – Strah mora da nestane iz našeg rečnika i da mi našom svešću saznamo šta je ljubav – rekao je Milan Nikolić Izano. –  Ljubav je kosmička energija. Ona je refleksija božanskog stvaralaštva.

Mila Nikolić Izano

Izanu sveto trojstvo današnjeg čoveka treba da počiva na pogledu i reči. Reč je najbitnija, a to je jedan od stavova ovog pesnika, pisca, mislioca i svačega po malo koji kaže da u srpskom jeziku nema samo 500 hiljada, nego 12 miliona reči i da je srpski  jezik najbogatiji rečima.

DKP