30.04.2024
Kanjiža

Kanjiža – Takmičenje u kuvanju paprikaša od divljači

Uz lovačke trubače, živu muziku,  izložbu lovačkih pasa i lovačkog oružja različite starosti održaće se četvrti put takmičenje u kuvanju paprikaša od divljači uz prisustvo više od 70 ekipa iz najmanje četiri države. Prijave i na sam dan takmičenja.

U nizu manifestacija Kanjiškog leta  ove godine, u subotu, 27. avgusta će se održati takmičenje u kuvanju paprikaša od divljači.

Po četvrti put za redom Lovačko društvo “Kanjiža” uz pomoć Mesne zajednice i Lokalne samouprave, kao  i Vojvodina šime iz Novog Sada  organizuje Lovački dan koji će se odvijati na Kanjiškom štrandu kod kamp naselja.

Organizatori se nadaju da će imati veliki broj učesnika jer je prošle godine bilo 70 ekipa iz cele zemlje, Mađarske, Rumunije i Hrvatske.

-Trudimo se da svake godine obogatimo program nečim novim – kaže Robert Lacko predsednik SO Kanjiža i jedan od organizatora, tako da će ove godine celu manifestaciju uživo pratiti “Panada” radio , a živa muzika će razveseljavati takmičare. U slučaju kiše obezbeđeni su šatori pod kojim će se kuvati i družiti.

Jedan od organizatora „Lovačkog dana“ Robert Lacko

Kuvanje počinje u 9,00 časova nakon podele 4 kg mesa od divljači  (za ekipu se plaća kotizacija) i odmah se počinje sa kuvanjem na drva koja su obezbeđena  ili na gas ko želi.

Dok traje kuvanje biće priređena izložba lovačkih pasa, kao i izložba starinskog i savremenog lovačkog oružja.

Ni deca neće biti zaboravljena jer će biti program i za njih, kao i prodaja suvenira i izložba i prodaja pića: vina i rakije. Lovački trubači će u jutarnjim časovima trubiti ulicama Kanjiže i najaviti Lovački dan. Zainteresovani mogu da se prijave Akošu Nađu na telefon: 063 531 00 24, ili lično u restoranu “Balkan” na štrandu ili na sam dan takmičenja.

-Trudićemo se da imamo bogat program koji će trajati ceo dan do duboko u noć da se svi provedu i provesele i da pobede zaista oni koji to zaslužuju – najavio je Robert Lacko.

DKP