20.07.2024
Čoka

Čoka – Potpisani dodatni ugovori za sufinansiranje energetske efikasnosti

Sa predsednicom opštine Čoka Stanom Đember potpisani ugovori o energetskoj efikasnosti

U petak, 3.februara u opštini Čoka su potpisani dodatni ugovori za energetsku efikasnost, tako da je za 2022. godinu dobilo 25 žitelja ove opštine sredstva za zamenu PVC spoljne stolarije ili zamenu kotlova.

Na osnovu sredtsava koje je dodelilo Ministarstvo rudarstva i energetike RS, Uprava za podsticanje i unapređenje  energetske efikasnosti Ugovor o sufinansiranju mera energetske sanacije porodičnih kuća/stana dodatno je potpisalo četiri lica  jer je opština Čoka preusmerila sredsta, uz saglasnost nadležnog ministarstva,  koja su bila namenjena za sufinansiranje kotlova ili solarnih panela,  jer nije bilo zainteresovanih , a ova četiri lica su zadovoljila uslove za dobijanje sredstava u prethodnom  konkursnom roku , te je iskorištena prilika i sa njma su potpisani trojini ugovoti: opština Čoka,  korisnik i izvođač radova, u ovom slučaju EKO Term i PRTR Bauplast, oba iz Sente.

Sa potpisivanje Ugovora sufinansiranja energetske efikasnosti

Sufinansiranje nabavke  i instalacije kotlova ili solarnih panela, ili zamena prozora i vrata PVC stolarijom  povećaće se   energetska efikasnost  kao i smanjenje zagađenosti vazduha  životne sredine zamenom kotlova koji će koristiti drugačije energente.  Izvođači radova će  izvaditi stare i postaviti nove prozore i vrata, kao i zameniti kotlove .

Predsednica opštine Čoka Stana Đember je naglasila da će sledeće godine verovatno povećati učešće  opštine u iznosu za dodelu sredtsva ( pola dodeljuje opština, a polovinu izosa Ministarstvo rudarstva i energetike ) i  da će se  moći i broj korisnika  da se poveća.    

DKP