Kanjiža – Podela opreme za prečišćavanje vazduha

U Kanjiži je prošle nedelje izvršena dodela opreme za prečišćavanje vazduha koja je (u drugom krugu) obezbeđena od strane opštine onim institucijma i organizacijama u čijim javnim prostorjama boravi mnogo ljudi.

Član opštinskog veća Zoran Tomin, zadužen za ekologiju i zaštitu životne sredine je rekao da  lokalne saouprave ima ekološki budžet, kao većina drugih opštinai podelom prečistača za vazduh postaju servis građana. – Od prošle godine dodeljujemo najsavremenije prečistače vazduha. U protekloj godini prečistači su podeljene institucijama u kojima se najviše kreću građani i to su bile  sve institucije sa  teritorije  mesta Kanjiža. Ove godine  dobijaju  sve mesne zajednice na teritoriji cele  opštine. Ova garnitura lokalne samouprave  u ovom i prethodnom sazivu je pokazala da vodi računa o zdravstvu i da je učinjeno izuzetno mnogo  za njegov razvoj,  računajući i domove zdravlja.  Dodela prečistača za vazduh je kreativan zaokret u kojem će same mesne zajednice odlučiti gde će ih  postaviti.

Najsavremeniji prečistač vazduha

Jedan od predstavnika mesnih zajednica Milutin Graovac , predsednik Mesne zajednice Velebit je rekao da  je prečistač vazduha najpotrebniji predškolskoj ustanovi i osnovnoj školi u selu i da će ga tamo i postaviti.

DKP