Novi Kneževac(Kragujevac) – Gimnazijalci s predstavom „Tri tačke“ dobili dve prve nagrade

Nagrada za  najbolji tekst Goranu Novakovu i za najbolju muziku Milovanu Popovu na 25. pozorišnim susretima gimnazija Srbije u Kragujevcu

U Kragujevcu su od 8. do 13. maja održani 25. pozorišni susreti učenika gimnazija Srbije pod sloganom „Četvrt veka pozorište čeka“ na kojim je izvedeno 12 predstava među kojima je bila i predstava „Tri tačke „ novokneževačkih gimnazijalaca.

Detalj iz predstave

Pozorišne susrete koji su bili na republičkom nivou je organizovala Prva kragujevačka gimnazija pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete i grada Kragujevca.

 Dramska sekcija novokneževačkih  gimnazijalaca je nastupala juče, 13. maja u Knjaževskom srpskom teatru sa predstavom „Tri tačke“ koju je režirao  i napisao tekst Goran Novakov.

Gimnazijalci iz Novog Kneževca su odlično odigrali i u Kragujevcu, kao i ranije u martu  u Zemunu i aprila u Budimpešti ovu predstavu. Juče je predstava nagrađena prvom nagradom za tekst (Goran Novakov) i nagradom za  najbolju muziku koju je napisao  Milovan Popov iz Sanada.

Sledeći nastup i ujedno takmičenje je u Prnjavoru (Republika Srpska) početkom juna meseca.

Učenike su u Kragijevac vodile profesorica srpskog jezika i kjiževnosti Suzana Karaica i profesorica geografije i razredni starešina Jelena Mišković.

Nakon predstave sa mladim glumcima su razgovarali učenici uz „Đačkog parlamenta“ i sekcije „Sokače“ domaćina gimnazije.

DKP

fotografije : Gimnazijalci