17.06.2024
Kanjiža

Kanjiža – NAJAVA – Festival Slobodna zona

U Kanjiži deset godina za redom Kulturno obrazovna ustanova „KNESA“  organizuje  da  se  u Knjiži održi Filmsi festival „Slobodna zona“ kojem je ovo 17-a godina turneje  na kojj je biti prikazani filmovi u 50 gradova i opština u Srbiji od marta do  juna meseca.

U „KNESI“ u Kanjiži se opredeljuju da izaberu 3-4 filma u dva dana prikazivanja i to  30. i 31. maja na velikom platnu bioskoa u Domu kulture. Odabir filmova je po ukusu publike , mada filmovi nisu ni malo komercijalni, ali su izuzerno kvalitetni i najčešće nagrđivani na filmskim festivalima, baveći se interesantnim temama i prikazuju se na originalnom jeziku uz prevod na srpski jezik. Na repertoaru se mogu naći i filmovi koje može da pogleda i mlađa publika.  

Predstave počinju u 17,00  i 19,00 časova. A ulaz je slobodan.

Prvog dana publika će moći da pogleda film „Časna sestra fudbalski trener“ film za omladinu (španski) i drugi film za odrasle „Nežno“ (drama, mađarski, u režiji Lasla Čuja i Ane Nemeš, nagrade: specijalno priznanje  za režiju na Palićkom festivalu  2022. i druge). U sredu, 31. maja biće prikazan film  „Trougao tuge“ ( francuski, nagrađen  Zlatnom plamom 2022).

DKP