Kanjiža – Na Sednici SO prvi usvojili Srednjoročni plan opštine u Srbiji

Na 23. sednici Skupštine opštine Kanjiža održanoj prošle nedelje usvojen je Srednjoročni plan opštine za period  2023 – 2025. godina, koji je prvi usvojeni srednjoročni plan u Srbiji.

Pored ovog plana na sednici je je usvojena Odluka o načinu obrazovanja, zadacima i načinu rada Saveta za rodnu ravnopravnost. Savet će pratiti stanje u oblasti rodne ravnopravnosti, pratiti primenu i predlagati mere za postizanje uravnotežene zastupljenosti polova na mestima odlučivanja u opštini, sarađivati sa telima za rodnu ravnopravnost drugih jedinica lokalne samouprave , Autonomne pokrajine i Republike. Po rečima predsednika Odborničkog kluba SNS-a Ervina Beharevića Savet je dužan da  na propisanim obrascima evidentira podatke o rodnoj ravnopravnosti i podnese godišnji izveštaj. Odbornici smatraju da je ovaj Savet izuzetno važan.    

Ervin Baharević

Na Sednici je doneta i odluka o postavljanju spomen table na zgradi Mesne zajednice Kanjiža u znak sećanja na istorijski datum 28. juni 1751. godine  kada je Kanjža Poveljom Marije Terezije  dobila status varošice s pravom održavanja vašara četvrtkom. Ovaj dan se održao do danas. Takođe će  28. juni biti i Dan mesta Kanjiže.

Odlukom o izmenama i dopunama budžeta opštine Kanjiža u  Domu zdrvavlja će se nabaviti tri automobila, biće  ulaganje u infrastrukturu mesta u opštini: izgradnja ili rekonstrukcija igrališta u naseljenim mestima Kanjiže, Horgoša, Martonoša i Trešnjevca  i izgradnja  saobraćajnog priključka u ulici Feher Ferenca u Kanjiži.

– Između ostalog,, nastaviće se izgradnja fekalne kanalizacije u naselju Vasiljevo u Horgošu koji će biti finansiran od strane APV , odnosno Direkcije za kapitalna ulaganja, zahvaljujući zalaganju zamenika predsednika opštine Nebojšei Rakića- istakao je Beharević.

Na sednici su usvojene i izmene plana poslovanja dva preduzeća u opštini JP”Komunalac” i d.o.o. “Potiski vodovodi”.

DKP