Novi Kneževac-Beograd Šesto godina Đale- Aleksandar Saša Cvejić, Šnjoda

GDE GOD DA SAM, JA SAM ĐALINAC

Aleksandar Cvejić je rođen u Đali 1953. godine , gde je živeo do 12. godine i preselio se u Beograd sa roditeljima. Završio je Fakultet političkih nauka na odseku za novinarstvo i 35 godina je radio kao sportski novinar “TANJUG-a”, a poslednjih pet godina je bio slobodni novinar sportskih dešavanja. Bio je izveštač sa preko 50 evropskih i svetskih prvenstava, kao i sa olimpijada. Evo sada kao novinar-penzioner , mada novinar nikada nije penzioner, bavi se spotskom publicistikom.

Do sada je kao autor ili kao koautor objavio tri Godišnjaka fudbalskog saveza Srbije, koautor je “50 godina biciklističke priče Srbije”, i “Da li ste znali? – šta se događa u svetu fudbala”.

Pored ovih knjiga Aleksandar je objavio knjigu “Đalinski sokolovi” 2006. godine jer su odbojkaši Đale sredinom XX veka igrali na najvišem državnom nivou. I naravno “Šest vekova Đale” . A Saša ne bi bio to što jeste i pri tome ima već novo delo vezano za Đalu: pripovetke o Đali, sećanja, pesme o selu, portrete, kao i rečnik reči koje su se koristile i koriste u njoj, a knjiga “Bitka kod Đale u revoluciji 1848-49.”je aprila ove godine izašla iz štampe.

Inače, Saša (za Đalince Šnjoda) je srećno oženjen Svetlanom, ima kćerku Katarinu i sina Iliju. Kći je završila francuski jezik i književnost, a sin je student mašinstva u Beogradu.

Saša živi u Beogradu, a veći deo života provodi u Đali i na pitanje šta je on kaže- Gde god da sam, ja sam Đalinac. Popeo sam se na vrh glave svima sa Đalom! E pa, neka je. To je Saša.

Redakcija Potiski news

fotografije redakcija

Projekat “Šesto godina Đale” je sufinansiran iz budžeta opštine Novi Kneževac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *